Genç MÜSİAD'dan "Hanımlara Özel Pembe Vagon"a destek

Genç MÜSİAD'dan "Hanımlara Özel Pembe Vagon"a destek

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan "Pembe Vagon" uygulamasına MÜSİAD Gençlik Kurulu'nun kadın üyelerinden destek geldi.

Genç MÜSİAD Üye Kabul Birimi Başkan Yardımcısı Mehtap Coşkun, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Ulaşım A.Ş. tarafından 'Metro ve tramvaylarda hanımlara özel vagon' uygulamasını MÜSİAD Gençlik Kurulu hanım üyeleri olarak desteklediğimizi, en kısa sürede hayata geçmesini temenni ettiğimizi bildiririz" dedi.

Mehtap Coşkun, MÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Dünya üzerinde Almanya, Japonya ve Singapur gibi ülkelerde örneklerine rastlanan 'hanımlara özel vagon' uygulamasının dünyanın en büyük metropolleri arasında yer alan İstanbul'da da hayata geçmesi gerekmektedir" dedi.

Coşkun şöyle devam etti:

"İstanbul'da her gün yüzbinlerce insana hizmet veren toplu taşıma araçlarının, normal kapasitesinin çok üzerinde yolcu taşıması sorunları da beraberinde getirmektedir. Hanımlar, toplu taşıma araçlarını, aşırı yoğun olduğu sabah işe gidiş, akşam işten dönüş saatlerinde rahatça kullanamamakta, kendilerine yer bulmakta zorlanmakta, gayri ahlaki ve gayri insani durumlar ile karşı karşıya kalmaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı, MÜSİAD Gençlik Kurulu Hanım Üyeleri olarak sessiz kalmayarak, 'toplu taşımada hanımlara özel vagon' uygulamasına destek vermekteyiz.

Toplu taşımada yaşanan sıkıntıların toplumun sadece belli bir kesiminin sorunu olmadığı ortadadır. Sorun, kadın-erkek, genç-yaşlı ya da görüş ayrımı fark etmeksizin her kesimin dile getirdiği bir sorun haline gelmiştir.

Daha evvel de kamuoyunda yankı bulan ve fakat hizmete ayrımcılık vs. gerekçelerle geçirilemeyen pembe otobüs projelerine karşı yapılan eleştirilerin, 'Pembe Vagon' projesiyle ortadan kaldırılacağına inanmaktayız. Zira bu projede toplu taşıma araçlarının tamamı yerine bir bölümünün hanımlara tahsis edilme durumu söz konusudur. Taşıma hizmetinin, karma ve fakat ayrı vagonlar halinde sunulması amaçlanmaktadır. Dolayısıyla, pembe vagonu bulunmayan otobüslerde hanımların seyahat etmeleri onların aleyhine bir durum oluşturmayacaktır.

İnsani hassasiyeti olan her kesimin şikayet ettiği konuların başında gelen toplu taşıma araçlarında oluşan problemlerin giderebilmesi için uygulamanın hayata geçmesi önem arz etmektedir.

Bu bildirgeyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Ulaşım A.Ş. tarafından 'metro ve tramvaylarda hanımlara özel vagon' uygulamasını MÜSİAD Gençlik Kurulu hanım üyeleri olarak desteklediğimizi, en kısa sürede hayata geçmesini temenni ettiğimizi bildiririz."

İdris TİFTİKCİ / İstanbul, (DHA)

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.