Gemiden vagona direkt tahliye, Çelebi Bandırma'ya talebi artırdı

Gemiden vagona direkt tahliye, Çelebi Bandırma'ya talebi artırdı

Rıhtımlara kadar ulaşan demiryolu bağlantısıyla müşterilerine direkt gemiden vagona tahliye opsiyonunu sunabilen Çelebi Bandırma Limanı, bu sayede lojistik maliyetleri düşürüyor. Bu da limanı ithalat ve ihracatta tercih noktası haline getiriyor..

Çelebi Bandırma Limanı, multimodal liman taşımacılığı ile ilgilli olarak çalışmalarına devam ediyor

Konum avantajını, hinterlandındaki ulaşım ağlarını aktif kullanarak dahada geliştiren Çelebi Bandırma Limanı, demiryolu ve denizyolunun kombine kullanımında iyi bir örnek teşkil ediyor. Rıhtımlara kadar ulaşan demiryolu bağlantısıyla müşterilerine direkt gemiden vagona tahliye opsiyonunu sunabilen Çelebi Bandırma Limanı, bu sayede lojistik maliyetlerin düşürülmesine büyük katkıda bulunarak hem ithalatta hem de ihracatta tercih noktası haline geldi.

Taşıma sistemi sayesinde tercih ediliyor

2016 yılıyla birlikte demiryolu ile entegre taşımalara hız veren liman, başarılı operasyonları nedeniyle 2017 yılında bu taşımayı tercih eden müşteri pörtföyünü artırdı.

Vagonların sürekli liman etrafında stoklandığı ve görülmeye alışıldığı limanda 1 yıl önce sadece parça yükler bu yolu kullanabilirken, bugün arpa, buğday, mısır türevleri dahil tüm hububat ve katı yük grupları gemiden direkt rıhtım vinçleri marifetiyle elleçlenerek vagon üzerine konan open top konteynerlere yüklenerek demiryolu aracılığıyla taşınıyor. Çelebi Bandırma Limanı, ülkenin en donanımlı birkaç limanı arasında yer alıyor.

Halihazırda vagon ile yük elleçleme operasyonları devam eden ve ulusal demiryolu ağı ile hinterlandında bulunan Balıkesir, Kütahya, Manisa ve Eskişehir gibi endüstri bölgelerine ekonomik ve kesintisiz bağlantı sağlayabilen Bandırma Limanı, benzer operasyonların yakın gelecekte artarak devam etmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.