Geleceğin üretim teknolojileri İstanbul'da!

Geleceğin üretim teknolojileri İstanbul'da!

WIN Eurasia Automation fuarı sektör profesyonellerini 19-22 Mart tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde buluşturuyor. Otomasyon, Elektrik-Elektronik,...

Geleceğin üretim teknolojileri İstanbul'da!WIN Eurasia Automation fuarı sektör profesyonellerini 19-22 Mart tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde buluşturuyor. Otomasyon, Elektrik-Elektronik, Hidrolik Pnömatik ve İstifleme-Depolama konularını kapsayacak fuar, sektörün ticari hacmini artırmakta büyük rol oynayacak.

WIN Eurasia Automation, bu yıl da Otomasyon (Endüstriyel Otomasyon), Electrotech (Enerji, Elektrik ve Elektronik), Hydraulic & Pneumatic (Akışkan Gücü Teknolojileri) ve Materials Handling (Taşıma, Depolama, İstifleme ve Lojistik) fuarları kapsamında en son ürün ve teknolojileri bir araya getiriyor. ABD, Almanya, Çin ve Türkiye'nin de dahil olduğu 21 ülkeden lider firmalar yeniliklerini WIN Eurasia Automation fuarında sergiliyor.

Hannover Messe Bileşim Genel Müdürü Alexander Kühnel; Türkiye'nin 2023 yılı 500 milyar dolarlık ihracat hedefi içinde makine imalat sektörünün 100 milyar dolara ulaşması için bu fuarların çok büyük önem taşıdığını vurguladı. Kühnel şöyle konuştu: "Özellikle makine sektöründe araştırma geliştirme, inovasyon gibi konular şirketler için altın değerindedir. Günümüzün hızla gelişen sanayilerin hedefi verimliliği artırmak ve masrafları minimuma düşürmek.  Bu bağlamda WIN Eurasia Automation fuarı sunduğu ürün ve uygulamalarla sektöre yol gösterecek bir fuar.

4 FUAR TEK ÇATI ALTINDA

Birbiriyle yakından ilişkili 4 fuar, WIN Eurasia Automation çatısı altında, geleceğin üretim sistemlerini bir araya getiriyor. 2023 yılına kadar enerji yoğunluğunun en az %20 düşürülmesinin ve yenilenebilir enerji kaynaklarının payının %30’a çıkarılmasının hedeflendiği Türkiye'de, Otomasyon Eurasia fuarı, fabrika, işlem ve endüstriyel bina otomasyonuna odaklanıyor. Katılımcılar, fabrikalar için enerji verimliliği ve üretkenlik sağlayacak inovasyon, komponent ve robotik uygulamalarını fuar boyunca ziyaretçilerle paylaşıyor.

Electrotech Eurasia fuarı ise elektrik enerjisi üretim sistemleri, tedariki ve dağıtımı konularına odaklanarak, Türkiye'nin modern enerji sanayilerine yönelik yaptığı yatırımlara paralel firma ve ürünleri bir araya getiriyor. Türkiye'nin 2023 yılına kadar elektrik üretim kapasitesini yaklaşık 40.000 MW’tan 100.000 MW’a yükseltmeyi planladığı göz önünde tutulduğunda, farklı şirket, teknoloji ve deneyimleri bir araya getiren ve karar alıcılarla buluşturan bu platform büyük önem kazanıyor.

Türkiye'de makine üretim endüstrisi gelişimini sürdürürken, Hidrolik ve Pnömatik Endüstrisi de bu gelişime eşlik ediyor. Günümüzde dişçilikten otomotive, ağır iş makinalarından yarı iletken üretimi gibi her sektörde yer alan hidrolik pnömatik sistemleri, sundukları avantajlar ve her geçen gün genişleyen ürün yelpazeleriyle, mühendislerin vazgeçilmez enstrümanları olarak endüstride yer alıyor. Hydraulic&Pneumatic Eurasia fuarı bu alanda öne çıkan yenilikleri sektör profesyonellerine sunmaya hazırlanıyor.

Günümüzde endüstriyel topluluğun artan ihtiyaçları taşıma, istifleme ve depolama konularındaki çözüm ihtiyacını da arttırıyor. Materials Handling Eurasia katılımcıları bu ihtiyaçlara göre genişleyen ürün yelpazeleri ile forklift grubu gibi çeşitli ürünlerini fuar boyunca sergiliyor.

11 salonda toplam 60 bin metrekare alanda düzenlenen WIN Eurasia Automation, tüm Avrasya için sektörlerinin en önemli buluşması olarak öne çıkıyor. Fuar boyunca, Kuzey Afrika’dan (Fas, Tunus, Cezayir), Yakın ve Orta Asya’dan (Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan) ve son derece dinamik ekonomik eğilimleri olan Körfez ülkelerinden her sene birçok ziyaretçi ağırlanıyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de Ekonomi Bakanlığı "Satın Almacı Programı" desteği kapsamında çeşitli ülkelerden satın almacılar iş bağlantıları kurmak için WIN Eurasia Automation'da olacak.

PUMP PLAZA iLK DEFA WIN EURASIA 2015‘TE

Pompalar, pompa sistemleri ve bileşenleri alanında yetkinlik merkezi olan PUMP Plaza WIN Eurasia etkinliğinde bu yıl ilk defa boy gösteriyor ve pompa, pompa sistemleri üreticileri ve kullanıcılarını iş dostu bir atmosferde bir araya getiriyor. Sektörün önde gelen firmaları Nash Division, ProMinent, Geo Group ve Hlp Group'un katılımıyla 2. salonda konumlanan PUMP Plaza'nın çevresinde motor, ölçüm teknolojileri, vanalar ve otomasyon üretimi konularında faaliyet gösteren firmalar yer alıyor. Böylece, fuar kapsamında ziyaretçilerin pompa sistemlerinin tüm bileşenleri hakkında en yeni gelişmeleri bulabildiği bir ortam yaratılıyor.

ENDÜSTRİYEL ETKİNLİK ZİRVESİ SEKTÖRE IŞIK TUTACAK

Fuar kapsamında her yıl düzenlenen Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi bu yıl da sektörün sorun ve fırsatlarını çok sayıda konferans, panel, kurumsal etkinlik ve çözüm gösterisiyle ele alıyor. Zirve; bilgi paylaşım ve aktarımında da büyük rol oynuyor. Inovatif paylaşımlar, yeni iş ortakları arayan firmalar ve yeni işbirliklerine imza atmak isteyenler için etkili bir platform oluşturacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ WIN AUTOMATION FUARINDA

Hannover  Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş.'nin desteği ile Bahçeşehir, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri fuarda tasarımlarını sergileyecekler.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ROBOTİK LABORATUVARI

"İnsan Odaklı Robotik" teması altında araştırma çalışmalarını yürütümekte olan Bahçeşehir Üniversitesi Robotik Laboratuvarı, WIN Automation 2015 fuarında laboratuvarda gerçekleştirilen çalışmalar ve kullanılan yeni nesil robot teknolojilerini sergileyecekler.

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GÜNEŞ ARABASI EKİBİ

Güneş enerjisiyle çalışan araçlar tasarlayan İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası ekibi bu yıl fuara 2014 yılında tasarlamış oldukları araç ile katılacaklar. 2014 Tübitak Formula G yarışında 11.başlayıp yarışı 2.olarak bitirerek İTÜ GAE ekibine 19.kupasını kazandıran ARIBA VII. aracı sergileyecekler.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.