Geleceğin milyar dolarlık, 12 Lojistik StartUp'ı

Geleceğin milyar dolarlık, 12 Lojistik StartUp'ı

Dünyada lojistik sektörünün geleceğine damga vurarak milyar dolarlara koşacak lojistik StartUp’ları kimler mi? İşte Dünya’nın birçok ülkesinde hedefi 12’den vuran StartUp'lar

1. Coyote “Gerçek Akıllı Lojistik”

www.coyote.com
(ABD)
coyote.png2006’da kurulan Şikago merkezli StartUp, Mart 2014’te “Access America Transport”u bünyesine katıyor. Coyote, Kuzey Amerika bölgesindeki nakliye ve lojistik firmalarına karayolu lojistik hizmetleri sağlıyor. Günlük 30 bini aşkın yüklemeye aracılık yapan dijital platform, 2015 yılında UPS’in dikkatini çekti ve geçtiğimiz yıl 1.8 Milyar USD’ye satın alındı. 

2. Convoy “Daha İyi Lojistik Parmaklarınızın Ucunda”
www.convoy.com

(ABD)

convoy.pngNakliye ve Lojistik firmalarıyla, kamyoncu ve kamyon kooperatiflerini birleştiren bir platform ve altyapı hizmeti veren StartUp, Ekim 2015’te 2.5 Milyon USD yatırım ile hayata geçti. Convoy, Mart 2016’da Greylock Partner yatırım grubundan 16 Milyon USD yatırım aldı. Kasım 2016’da perakende devi Unilever ile anlaşan Convoy, 100 Milyon USD’ye yakın bir değerlemeye ulaştı.   

3. Doft “Lojistiği Dönüştürüyoruz”

www.doft.com

(ABD)

doft.jpg

ABD’de hizmet veren 400 bin bireysel kamyon sahibi ve küçük nakliye firmasına hizmet vermek üzere hayata geçen Doft, oldukça iddialı bir şekilde pazara girdi. Doft firmasının değeri yaklaşık 80 Milyar USD’yi buldu. Doft sayesinde ilk etapta geri dönüşü yükü olmadan boş dönen kamyonlarda, %15 ile %25 oranında bir azalma bekleniyor.

4. TIRPORT “Lojistiğin Geleceği”

www.tirport.com

(TÜRKİYE)
tirport.jpg

TIRPORT, “Lojistiğin Geleceği” sloganıyla, internet yatırım şirketi AB Plus Bilişim Teknolojileri A.Ş. tarafından Türkiye’de hayata geçirildi. 2014 yılında 2.5 Milyon USD’lik bir yatırımla başlayan çalışma, 2016’da tamamlandı. TIRPORT’un, gelecek 3 yıl içerisinde, günlük 20 binin üzerinde taşımaya aracılık yapması hedefleniyor. TIRPORT, yük veren fabrika ve şirketler ile lojistik firmalarına ve kamyoncu kooperatiflerine mevcut lojistik operasyonlarını, etkili bir şekilde yönetebilme, gerçek zamanlı ve konum tabanlı olarak izleyebilme hizmeti sağlıyor. TIRPORT’un kamyonlara ücretsiz olarak takmaya başladığı Araç Güvenlik Sistemi (AGS) ile de, araçlar Karakutu’ya sahip olmaktadır. 


5. CargoX “Her Zaman Hatasız Taşıma”

www.cargox.com.br

(BREZİLYA)
cargox.png

2014 yılında 1 Milyon USD sermaye ile yatırım ve geliştirme süreci başladı ve 2016 yılında 4 Milyon USD yatırım aldı. CargoX, sadece bir yıl gibi kısa sürede, dijital platformuna üye kamyoncu sayısını 100 bine çıkarttı. Değeri 40 Milyon USD’nin üzerine çıkan Lojistik teknolojisi startup’ı CargoX, Brezilya’da “Kamyonların Uber’i” unvanıyla biliniyor. 

6. Huochebang (Truck Gangs)

www.56qq.com
(ÇİN)

huochebang5.jpg

Lojistik taşımaların %80’inin karayolundan gerçekleştiği, 20 milyon kamyonun hizmet verdiği dev Çin lojistik sektöründeki yıllık hacim 1.6 trilyon USD’yi geçmiştir. Bu dev pazarda, 2008 yılında kurulan Huochebang, Çinli kamyoncular ve lojistik firmaları için dijital bir lojistik platformu sağlıyor. Aralık 2016’da, değerini 1 Milyar USD’ye çıkartarak, Start-Up dünyasında “Unicorn” olarak bilinen büyüklük seviyesine ulaştı.

 

 

7. Rivigo “Önce Kamyonlar”

www.rivigo.com
(HİNDİSTAN)

rivigo.jpg

Hindistan’da “Trucks First” (Önce Kamyonlar) sloganıyla 2014 yılında canlıya geçen Rivigo StartUp’ı, öncelikle kamyoncuların gidiş - dönüş yüklerini bulmasını hedefliyor. Rivigo, ABD merkezli Warburg Pincus grubundan aldığı 75 Milyon USD yatırım ile değerini 114.9 Milyon USD’ye çıkartarak, Hindistan dijital lojistik hizmetlerinde kendini göstermeye devam ediyor.

8. Delhivery “Geleceğin Ticaret Ekosistemi”

www.delhivery.com

(HİNDİSTAN)

delhivery.jpg

2011’de yılında 1.5 Milyon USD yatırımla kurulan Delhivery, kısa sürede dikkat çekere, 6 Milyon USD aldı ve ardından 35 Milyon USD ek yatırımla büyüdü. Delhivery, 2015 Mayıs’ında ABD merkezli Tiger Global Management yatırım grubundan 85 Milyon USD aldığı ve 2017 Mart’ında The Carlyle Group’dan yeni aldığı 100 Milyon USD yatırım ile toplam yatırım değerini 227.5 Milyon USD’ye taşıdı.

 

 

9. Blackbuck “Kolay ve Efektif Taşıma”
www.blackbuck.com

(HİNDİSTAN)
blackbuck.png

Temmuz 2015’te 5 Milyon USD yatırımla kurulan Blackbuck, kısa sürede ABD merkezli Accel Partners yatırım grubunun dikkatini çekti ve Kasım 2015’te 25 Milyon USD yatırım aldı. Ardından BlackBuck, yeni yatırımcısı Sands Capital ve halihazırdaki yatırımcıları Accel Partners ve e-ticaret devi Flipkart'an aldığı 70 Milyon USD yeni yatırımla birlikte, değerini 100 Milyon USD’ye taşıdı. 

10. Truckiez “Sorunsuz, Kusursuz, Garantili Servis”

www.truckiez.com.au

(AVUSTRALYA)

truckiez.png

2016’da Avustralya merkezli kurulan Truckiez, hizmet ağıyla tüm Avustralya’yı kapsayan bir dijital lojistik platformu sağlıyor. Truckiez küçük ve orta ölçekli taşıma şirketlerini bünyesindeki dijital platforma aldı. Ardından, lojistik firmaları ile -yük veren- şirket ve fabrikaların yüklerinin platform üzerinden kolayca yönetilmesine imkan sağlıyor. 52 Milyar USD’lik Avustralya lojistik sektöründe, Truckiez ile dijital dönüşümün sağlanması hedefleniyor.  

 

 

 

11. uShip “Yük Verenler Kamyoncularla Buluşuyor”

www.uship.com

(ABD-ALMANYA)
uship.png

2003 yılında ABD Texas merkezli olarak kurulan uShip StartUp’ı, kendisini online nakliye pazaryeri olarak tanımlıyor.  DB Schenker’den aldığı son 25 Milyon USD’lik yatırımla toplam değerini 69 Milyon USD’ye çıkartan uShip, Schenker’le birlikte başta Almanya ve Avrupa geneline de hizmet ağı kurmaya hazırlanıyor.

12. Ezyhaul “Lojistikte Zaman ve Para Kazan”

www.ezyhaul.com

(MALEZYA-SİNGAPUR)

ezyhaul-750x417.jpgNisan 2016 yılında kurulan Singapur merkezli dijital lojistik StartUp’ı Ezyhaul, Singapur lojistik sektörü liderlerinden 836 bin USD kuruluş yatırımı aldı. Toplam değeri 27 Milyar USD’yi bulan Güneydoğu Asya karayolu taşımacılığı sektöründe, Ezyhaul her ay yaklaşık %80’lik bir büyüme yakalıyor. Kuala Lumpur, Penang ve Johor Bahru’daki ofislerine dikkat çeken Ezyhaul, Güney Doğu Asya’nın iki ana pazarında daha ofisler açarak büyümeye devam ediyor. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.