Fransa, otonom trenler için gaza basıyor

Fransa, otonom trenler için gaza basıyor

Fransa, 2019 yılında ”Drone Tren” adlı prototip ile bu sistemi denemeye başlayacak. Ayrıca geliştirilecek otonom sistemler mevcut hızlı trenlere entegre edilebilecek ve çeşitli sensörlere sahip olacak.

FranceInfo tarafından yapılan açıklamaya göre, Fransa‘nın devlete bağlı demiryolu şirketi SNCF, Cuma günü, 2023 yılına kadar yüksek hızlı TGV (hızlı tren) hatları boyunca çalışacak otonom trenlerin geliştirilmesi ve konuşlandırılması için aktif olarak çalıştığını açıkladı.

Açıklananlara göre Fransa, 2019 yılında ”Drone Tren” adlı prototip ile bu sistemi denemeye başlayacak. Ayrıca geliştirilecek otonom sistemler mevcut hızlı trenlere entegre edilebilecek ve çeşitli sensörlere sahip olacak. Bu sensörler rayları izleyecek ve eğer bir engel tespit edilirse frenleri çalıştıracak. Bu arada TGV olarak adlandırılan hızlı trenlerin saatte 320 km/h hıza ulaşabildiğini de belirtelim.

Otonom hızlı trenler ile birlikte Fransa, aynı hatlara %25 daha fazla tren eklemeyi planlıyor. Bununla birlikte trenler arası sürenin 180 saniyeden 108 saniyeye indirilmesi hedefleniyor. SNCF, hizmetin 2023’te Paris’ten güneydoğuya giden yerler arasında hayata geçmesini bekliyor.

Otonom trenler konusunda çalışmalar sürdüren sadece Fransa değil. Ada ülkesi Birleşik Krallık’da benzer bir çalışmayı hedefliyorlar ancak onlar henüz daha bebek adımlarındalar. Bunun bir nedeni, ülkenin demiryolu ağı, hepsi insan dokunuşu gerektiren çok sayıda farklı sinyalizasyon ve işletim sistemi dizinine dayanmasından kaynaklanıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.