Ford’un CEO’su bugün kovuluyor

Ford’un CEO’su bugün kovuluyor

ABD’li otomotiv üreticisi Ford Motor Company’den kaynaklar şirketin CEO’su Mark Fields’ın görevine son verileceğini ve yerine yeni nesil ulaşım biriminin başında bulunan James Hackett’ın geçileceğini belirtti.

Kaynakların verdiği bilgiye göre 56 yaşındaki Fields’ın bugün görevinden ayrılması bekleniyor. Yerine gelecek 62 yaşındaki Hackett ise kendi kendini süren araçlardan sorumlu birimin başında bulunuyor. Şirket yönetici değişikliği ile karar alma süreçlerini hızlandırmaya çalışıyor.

‘SÖYLENTİLER HAKKINDA DEĞERLENDİRMEDE BULUNMUYORUZ’

Ford sözcüsü şirketin bugün basın toplantısı yapacağını belirtti ancak içeriği hakkında bilgi vermedi. Sözcü, “Değer yaratma ve kârlı büyüme planlarımıza odaklıyız. Spekülasyon veya söylentiler hakkında değerlendirmede bulunmuyoruz” dedi.

Ford hisseleri Fields’ın üç yıl önce, ABD otomotiv pazarının en güçlü toparlanmayı kaydettiği dönemde göreve gelmesinden bu yana yüzde 37 değer kaybetti. Şirketin kârlılığı ABD’de otomotiv satışlarının güç kaybetmesiyle birlikte rakibi General Motors’un gerisinde kaldı. Aynı dönemde General Motors hisseleri yüzde 13 değer kaybetti.

Ford’un yönetim kurulu başkanı Bill Ford Jr. daha önce şirketin performansından memnun olmadığını dile getirmiş ve otonom otomobiller, elektrikli araçlar gibi yeni nesil teknolojilere yapılan yatırımların şirketi öne geçireceğine dair yöneticilerden güvence istemişti.

Ford’daki bu yönetim değişikliği ABD’li büyük tüm üreticilerin üzerinde bulunan kârlılık baskısını yansıtıyor. Geçen yıl rekor kıran ABD otomotiv pazarı bu yıl daha zayıf bir seyir izliyor.

SÖZCÜ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.