Ford, Kuga ile satışı 5’e katlayacak

Ford, Kuga ile satışı 5’e katlayacak

Ford Otosan Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, Kuga satışlarında geçen seneye göre 5 kat artış beklediklerini belirtti.

2018'de satılacak her 5 otomobilden birinin SUV olması beklenen Türkiye'de SUV pastasından daha fazla pay almak isteyen Ford, yenilenen Kuga ile pazara hızlı bir giriş yapacak. Ford’un İspanya fabrikasında üretilen Kuga yeni 1.5 lt TDCi dizel motor seçeneğiyle 3 farklı versiyonda tasarlanırken Türkiye'de ilk kez Powershift otomatik şanzımanla satışa sunuldu.

Ford planlarını 900 bine ayarladı

2005 yılında Türkiye’deki SUV araç satışının 16 bin 846 olduğunu, geçen sene ise bu rakamın 107 bin 468'e ulaşarak toplam pazar içerisinde yüzde 14. 2'lik bir paya ulaştığını ifade eden Ford Otosan Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, Kuga satışlarının geçen seneye göre 5 kat artarak 5 bin seviyesine gelmesini beklediklerini söyledi. Satılan her iki SUV'dan birinin kadın müşteriler tarafından satın alındığının altını çizen Yücetürk bundan dolayı Kuga'nın pazarlanmasında daha çok kadınları hedef aldıklarını ifade etti. ÖTV düzenlemesi ve kurdaki yükseliş trendinin etkisiyle Türkiye'deki pazarın öngörülebilirliğinin zorlaştığını bildiren Yücetürk, genel anlamda bir daralma beklentilerine rağmen SUV'da bir daralma öngörmediklerini ve pazar genelinde planlarını 900 bin rakamına göre yaptıklarını dile getirdi.

117 bin liradan başlıyor

Yeni Kuga'nın satış fiyatının en düşük donanımda 117 bin liradan başladığını ve donanım yükseldikçe rakamın 147 bin liraya kadar çıktığını aktaran Yücetürk, satılacak araçlarının yüzde 80'ini dizellerin oluşturmasını beklediklerini söyledi. Yeni Kuga'da, ilk kez sunulan elektronik park freni, direksiyona müdahale etmeden sadece bir düğmeyle dikey ve paralel park alanlarına park edilmesini sağlayan gelişmiş otomatik park sistemi, çarpışma riskini azaltmaya yardımcı olan aktif şehir içi güvenlik sistemi, adaptif ön far sistemi, akıllı bagaj kapağı, akıllı dört çeker ve Ecoboost motor seçenekleri ile güvenlik daha fazla öne çıkıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.