“Filyos Projesi’nin hayal olmadığını görecekler”

“Filyos Projesi’nin hayal olmadığını görecekler”

AKP Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattının açılışında Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Filyos Projesi ile ilgili verdiği müjde hakkında yapılan tenkitlere cevap verdi.

Bazı partili yöneticilerin basına yansıyan Filyos Projesi’yle yaptığı açıklamalara yanıt veren Tosun, “O iki tane il başkanımızı alacağım. Onları da oraya götüreceğim. O zaman onlarda bunları hayal, fotoroman olmadığı görecekler. Bizlerle birlikte ilk kazmayı vururlar.” dedi.

“FİLYOS PROJESİ’NDE SONA GELDİK

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın artık Zonguldak ile ilgili son talimatı verdiğini ifade eden Tosun, “Böyle bir icracı bakanın Zonguldak’a gelmesi ve eksiklikleri görerek yerinde verdiği talimatlar artık en son talimattır. Artık bundan sonra ne söylendiyse hepsi Zonguldak ve Zonguldak halkı için yapılacaktır. Filyos Liman Projesi’nden bahsetti. Filyos Projesi’nde en yakın zamanda  kazmanın vurulacağını söyledi.  Gazetelerde bazı arkadaşlarımız ‘Filyos hikayesi’ diye beyanatlarını okudum. Filyos hikaye değil, biz geldiğimiz günden beri AK Parti iktidara geldiği günden beri bununla ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Fakat bazı terslikler oluyor. Müteahhitlere  itirazlar edildi. Oradaki insanların itirazları oldu. Çevrenin itirazları oldu. İşler uzadı. Sona geldik. Bunu birinci ağızdan Zonguldak halkına Sayın Bakan önce Filyos’ta sonra Zonguldak garında bunun müjdesini verdi.” diye konuştu.

“O İKİ İL BAŞKANIMIZI ORAYA GÖTÜRECEĞİM"

Zonguldak’ta siyasetin zor olduğunu, Filyos Projesi’nin hayal olmadığını söyleyen Tosun, Bakanımız havaalanı müjdesini de verdi. İç hatların çalışması için gerekli girişimlerin kendisini yapacağını ve başlatacağını da söyledi. Bunu birinci ağızdan  vatandaşa iletmiş olduk. Biz bununda takipçisiyiz. Zonguldak siyaseti zor. Bunları yapıyoruz uğraşıyoruz. Vekillerimiz uğraşıyor. Bakanımız götürüyoruz. Yollar yapılıyor. Şartlar zor. Zaman alıyor. Diğer illerdeki, şehirlerdeki gibi aynı tabiat şartlarıyla aynı değiliz. Ama insanlar devamlı tenkit ediyor. Bir tane il başkanımız demiş ki ‘Haberimiz olmadı. Bize çağırmadılar.’ diye. Bundan sonra da özellikle ikisini de en yakın zamanda olacak Filyos Projesi’nin açılışına ikisini de davet edeceğim inşallah gelirler. İnşallah ben Filyos’a kazmayı vururken de O iki tane il başkanımızı alacağım. Onları da oraya götüreceğim. O zaman onlarda bunları hayal, fotoroman olmadığı görecekler. Bizlerle birlikte ilk kazmayı vururlar.” ifadelerini kullandı.

Aykut KARA - HALKINSESİ.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.