Fevzi Çakmak UND Başkanlığı'na Hatay'dan start verdi

Fevzi Çakmak UND Başkanlığı'na Hatay'dan start verdi

Plastnak Lojistik sahibi Fevzi Çakmak,önceki başkanlardan Ruhi Engin Özmen ve Tamer Dinçşahin'i de yanına alarak Hatay'da UND Başkanlığına adaylığını açıkladı. Özmen döneminde Genel Sekreter olarak çalışan Çakmak, bu kez 1 numaralı koltuk için yarışacak.

Plastnak Lojistik sahibi Fevzi Çakmak, UND'nin 1 numaralı koltuğu için Hatay'da satart verdi. UND'nin önceki başkanlardan Ruhi Engin Özmen ve Tamer Dinçşahin'i de yanına alarak UND Başkanlık adaylığını açıklayan Çakmak, "Şimdi Güçülüyüz Daha Hep Birlikte Daha Güçlü Olacağız” mottosuyla sektörü kucaklayacağını ifade etti.

80 nakliyeciyle start verdi

Hatay'da gerçekleştirilen ve yaklaşık 80 nakliyecinin katıldığı toplantıda sektörün sorunları da ele alındı. Hatay'ın sektör için öneminin vurgulandığı kahvaltılı basın toplantısıyla Çakmak,UND başkan adaylığını duyurdu. "Birlikte daha güçlü" olunacağının özellikle vurgulandığı toplantıda, demokrasilerde STK seçimlerinin olmazsa olmaz olduğunun da altı çizildi.

UND eski başkanlarından Dinçşahin ve Özmen de vardı

tamer-ruhi-001.jpg

Fevzi Çakmak UND Başkan adaylığını açıkladığı to plantıda UIND eski başkanlarından Tamer Dinçşahin ve Ruhi Engin Özmen de yer aldı. UND'nin başkanlık ve yeni dönem yönetimin belirleneceği seçim çalışması mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Toplantıda konuşan Çakmak, tüm sektörü kucaklayacağını belirterek sektörün sorunlarının 'birlik' biliniyle aşabileceklerini ifade etti.

'Beraber daha güçlüyüz' mottosu belirleyici olacak

Birlik ve beraberliğin sık sık işlendiği toplandıta mevcut sorunların 'birlikte' aşılacağı vurgusu dikkat çekti. UND Başkan Adayı Çakmak, sık sık sektörün birlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini ifade ederek başkanlığı döneminde üye sayısını artırarak bu birlikteliği sağlayacağının altını çizdi.

UND üye sayımız yeterli değil

UND'nin üye sayısının yeterli olmadığını ifade eden UND Başkan Adayı Fevzi Çakmak,"UND'nin üye sayısını artırmalıyız. Üye sayımız yeterli değil. Eğer üye sayımızı artırırsak sektörümüzdeki tüm sorunları birlik içerisinde çözmüş oluruz" dedi.

Dinçahin ve Özmen başkanlarımla birlikte çalıştım, deneyimliyim

toplu-masa.jpgBaşkanlığı döneminde tüm sektörü kucaklayacağını ifade eden Fevzi Çakmak, "Sektörümüz zor günler geçiriyor. Bazı güzegahlarda taşımalarımız durma noktasına geldi. Ekonomimizin daha iyi yere gelmesi için sekötümüzün ihtiyaçlarını daha iyi anlatmalıyız. 30'uncu genel kurulu gelecek aylarda gerçekleşecek. Biz arkadaşlar olarak aday olma kararı aldık. Bizler tek tek yapamadıklarımızı başarmak çözülemeyeni çözmek için bu çatı altında bir araya geldik. 1974 senesinden bugüne kadar derneğimize başkanlık yapanlara bugüne kadar yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum" dedi. Başkanların gelip geçici olduğunu ifade eden Çakmak, burada yapılacak işleri sadece bişr kişinin yapmayacağını bir kadronun yapacapını da sözlerine ekledi. Tamer Dinçşahin ve Ruhi Engin Özmen ile birlikte çalıştığını ifade eden Fevzi Çakmak, "Önceki başkanlarımla birlikte çalıştım. Bu konuda deneyimliyim. Neyi, nasıl yapacağımızı gayet iyi biliyorum" dedi.

Katılımcı, şeffaf bir ekip oluşturacağız

STK'larda katılım ve birlikeliğin çok önemli olduğunu ifade eden Plastnak Yönetim Kurulu Fevzi Çakmak, "Önümüzdeki günlerde birlikte katılımcı, şefaf bir çalışma ekibi oluşturacağız. Sektörümüzü daha ileriye taşımak için yola çıktık. Her bölgeden taşımacıların bizlerle çalışması çok önemli. Bu nedenle Şimdi Güçülüyüz Hep Birlikte Daha Güçlü Olacağız diyorum" dedi.

BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI

Adaylığınız Çetin Nuhoğlu'na bağlı mı? Çetin Nuhoğlu aday olursa siz olacak mısınız? sorusuna ilişkin Çakmak, şunları söyledi: "Biz bu yola yeni çıkmadık. 2 yıl önce çıktık. Sektörün alternatif projelere alternatif yollara ihtiyacı vardı. Tamer Başkan'ın başkanlığı böyle başlamıştı. Ben Ruhi Bey ve Tamer Bey'in başkanlığında beraber çalıştık. Sektörü nasıl ileri taşırız diye hep yola çıktık. Sektör adına yola çıktık ve bu yolda da arkadaşlarımızla devam edeceğiz."

HATAY'IN UND'YE UND'NİN HATAY'A İHTİYACI VAR

Başkanlığa Hatay'dan start veren Çakmak, neden Hatay'dan başladığı sorusuyla ilgili iser "Hatay'ın morale ihtiyacı var. Hatay'ın UND'ye UND'nin hatay'a ihtiyacı var. Bu nedenle Hatay'dan start verdik" dedi.  Ruhi bey ile Tamer Bey'in burada olmasını sektör nasıl yorumlamalı sorusuna ilişkin Çakmak, "Bugün karşınızdaysak Ruhi Bey'e Tamer Bey'e Necmi Çoban'a teşekkür ediyorum. 2 yıldır kendilerini bilgilendiriyorum. 1 yıl önce burada bir kahvaltı yapmıştık. Gelin birlikte olalım demiştim" dedi.

ÇETİN NUHOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM, BURAYA GELDİĞİMİ BİLİYOR

UND'ye başkanlık yapan tüm başkanların, başklan adaylarının, yönetim kurulu öyelerinin ve UND'ye gönül veren herkesin teşekkürrü hak ettiğini ifade eden Çakmak, "Dün, Çetin Bey ile görüştüm. Buraya geldiğimi biliyor. Kafamızda başka bir manifesto yok. Bizim derdimiz sektördür" dedi. Neler yapacaksınız, somut adımlarınız neler olacak sorusuna ilişkin Çakmak, "Seçilirsem sektörü ben temsil edeceğim. İcra Kurulu'nu yeniden yapılandıracağız. Alternatif Ro-Ro şirketlerinin tümü derneğimiz tarafından desteklenecek. UND'nin Finansman yapısı masaya yatırılıp sıkıntılar çözülecek" dedi.

SEKTÖRÜ BEN TEMSİL EDECEĞİM, İCRA KURULUNU YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ

Seçilmesi halinde sektörü birebir kendisinin temsil edeceğini ifade eden UND Başkan Adayı Çakmak, "Seçilirsem sektörü ben temsil edeceğim. İcra Kurulu'nu yeniden yapılandıracağız" dedi. TOBB'daki temsili sağlanacağını ifade eden Plastnak Yönetim Kurulu Başkanı ve UND Başkan Adayı Çakmak, herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

ÇİNÇİN: NAKLİYECİLERİN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

cincin-baskan.jpgAntakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Hikmet Çinçin yaptığı konuşmada şunları söyledi: "UND Hatay nakliyecisinin sorunlarını çözmek için elini taşın altına koydu. Özellikle Ortadoğu'daki sorunlardan sonra sorunlar büyüdü. Nakliyeciler sonuna kadar mücadele ediyor. Hatay Ro-Ro sektöre yatırım yaparak İbrahim Bey önderliğinde en son yeni gemisi satın alarak güzel işlere imza atıyorlar. Sektör hak ettiği desteği bugüne kadar bu arkadaşlara veremedi. Sayın Çetin Nuholu ile uzlaşamadıkları noktalar oldu. Hatay Ro-Ro'yu iyi dinlemek gerekir diye düşünüyorum. Suudi Arabistan'da 8 sürücümüz kaçakçılıktan dolayı hapse atıldı."

GÜLER: BÜYÜDÜKÇE SEKTÖRÜ DE BÜYÜTECEĞİZ

Hatay Ro-Ro Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler konuşmasını şu şekilde gerçekleştirdi: "Çok konuşmayacağım. Bir konuşulursa bin ah işitilir. Burada Ruhi Bey'i görmekten büyük mutluluk duydum. Nakliyecilerin sorunları yerine engeleyemediğimiz bizim dışımızda gerçekleşen sorunlarla uğraşıp durduk.

UND'YE ÜYE OLMAMIŞTIM. SEBEBİ....

ibrahim-guler-004.jpg2003 yılında şirketi kurduğumda 2011'e kadar UND'ye üye olmamıştım. Sebebi UND'nin bizim güzergahımıza gereken önem vermemesiydi. ATSO'da indirim olduğu için üye oldum. Cilvegözü için 2012 yılında eylem yaptık. Sonra dedik ki geçen yıl başkanla tanıştık ve gidelim Ruhi Bey'in yanına gidelim UND'yi yanımıza alalım dedik. Biz yarın Ankara'ya gidiyoruz siz de bizimle gelin meclise gideceğiz ve problemleri gündeme getireceğiz dedik. Ankaraya gittik durumu anlattık. Bir sonraki hafta Mısır için teşvik çıkarıldı. 2014 yılında insanlar bir kasa bir masa gemi işletiyorsa biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz dedik ve kendi Ro-Ro şirketimizi kurduk. Ruhi Bey'in başkanlığı döneminde aldığımız desteği bu süreçte alamadık. Sıkıntıları anlattığımızda da yanlış anlaşıldık. Kötü olmamak adına sustuk. Hataydakı TIRrların yüzde 70'i hala Cilvegözü'nde. Bu TIR'lar burada çalışamazsa Avrupa güzergahına Rusya hattına dalacaklardır. Ben değil biz olacaksak sonuna kadar biz duygusuyla hareket eden kimse onun arkasında duracağız. Sektörün sorunlarına duyarsız kalanların da gücümüz yettiği kadar karşısında duracağız. Yeni gelecek arkadaş mevcut mantıkla hareket ederse bu sefer Anadolu rahat durmayacak. Başta da ben..." dedi. Hatay Ro-Ro'nun Türkiye ve bölge için son derece önemli bir oluşum oldupunu ifade eden Güler, Hatay Ro-Ro'nun büyümesinin aslında sektörün büyümesi olduğunu sözlerine ekledi.

toplu-disarda-001.jpg

AHMET DOĞAN-LOJİSTİK EKİPMANLAR-HATAY

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.