ExxonMobil’den ustalara ‘artırılmış gerçeklik’ ile eğitim

ExxonMobil’den ustalara ‘artırılmış gerçeklik’ ile eğitim

ExxonMobil, oto sanayi sitelerindeki ustaların gelişimlerine katkıda bulunma amacıyla düzenlediği Mobil 1 sentetik motor yağı eğitimlerine devam ediyor.

Mobil 1 uzmanları, Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta 30’dan fazla şehirdeki tamirhane ve servis noktasını ziyaret ederek Mobil 1 ürünleri, yağlama teknolojileri ve motor yağları hakkında ustalara bilgi veriyor. Bu yılın yeniliklerinden Artırılmış Gerçeklik teknolojisi sayesinde ustalar yağın motordaki akışını dijital ortamdan takip edebiliyor.

Eğitimlerde; üç boyutlu yazıcılarla üretilen motor maketleri aracılığıyla ustaların yağın motor içindeki hareketlerini dijital ortamda baştan sona görmeleri sağlanıyor. Yağın araç motorundaki akışını tabletlerde takip eden ustalar ayrıca aşırı sıcak ve soğuk ortamlarda ve uzun kilometrelerde motor yağının motor performansındaki etkisini de gözlemleyebiliyorlar.

2010 yılından beri devam eden Mobil 1 sentetik motor yağı eğitimleri, şimdiye kadar 6 binden fazla servis noktasında 11 binin üzerindeki ustaya ulaştı. Projenin sorumlusu ExxonMobil Türkiye Otomotiv Satışlar Müdürü Eda Demir Erkmen, “6 yıldır devam eden eğitimlerimiz ustalar tarafından yoğun ilgi görüyor. Yeni teknolojilerle şekillendirdiğimiz eğitimler sayesinde ustalara motor yağının araç motoru için önemini gerçekçi bir biçimde anlatmayı hedefliyoruz” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.