Etihad ve Emirates kokpitte iki çalışan bulunduracak

Etihad ve Emirates kokpitte iki çalışan bulunduracak

Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Emirates ve Etihad havayolları yolcu uçaklarının kokpitlerinde devamlı olarak iki çalışanın bulundurulacağını açıkladı.

Dubai merkezli Emirates havayolu, böyle bir uygulamanın uluslararası endüstri tarafından mecbur tutulmamasına rağmen bundan sonra uçakların kokpitlerinde her zaman iki kabin üyesi bulundurulacağını bildirdi. Benzer şekilde başkent Abu Dabi merkezli Etihad havayolu da uçakların kokpitlerinde iki kabin üyesi olacağını açıkladı. BAE Genel Sivil Havacılık Otoritesi ise Avrupa Havacılık Güvenlik Ajansı ile pilotların akıl sağlığı ve kokpit kuralları hakkında görüşmelere devam ettiğini belirtti.

Otorite Genel Müdürü Seyf El Suveydi, kokpit çalışanlarının düzenli olarak psikolojik değerlendirmeye tabi tutulmasının düşünüldüğünü söyledi. Yetkili, yılda bir defa yapılacak bu değerlendirmenin yeterli olmadığını ve Fransa'dakine benzer trajedilerin yaşanmaması için bir prosedür üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Geçen hafta yaşanan Germanwings havayolu trajedisinin ardından farklı ülkelerin havayolları kokpit güvenliği ile ilgili yeni düzenlemeler başlattı. Uçağın yardımcı pilotu Andreas Lubitz, kendini kokpite kilitleyerek diğer pilotun kokpite girmesine engel olmuş ve 150 yolcu bulunan uçağı kasten düşürmüştü.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.