Etihad, Air Berlin'deki hissesini artırıyor

Etihad, Air Berlin'deki hissesini artırıyor

Etihad’ın, Alman havayolu şirketi Air Berlin’deki hisselerini yüzde 30’dan yüzde 49,9’a çıkarması konuşuluyor. Air Berlin’in yüzde 12 oranındaki...

Etihad’ın, Alman havayolu şirketi Air Berlin’deki hisselerini yüzde 30’dan yüzde 49,9’a çıkarması konuşuluyor. Air Berlin’in yüzde 12 oranındaki hissesi Esas Holding’in elinde bulunuyor.

Alman WirtschaftsWoche dergisi, Abu Dhabi merkezli havayolu Etihad'ın, Ali Sabancı’nın şirketi Esas Holding'in de hissedarı olduğu Air Berlin'deki hisselerini yüzde 30'dan yüzde 49.9'a yükselteceğini yazdı.

ALITALIA İLE BİRLEŞECEK

Büyük olasılıkla Alitalia ile birleştirilecek olan Air Berlin'in Alman hissedarları paylarını yüzde 50'nin üzerine çıkararak şirket sermayesinde Alman ağırlığını korumayı planlıyor. Lufthansa'nın ardından Almanya'nın ikinci büyük havayolu olan Air Berlin, Avrupa Birliği dışındaki hava taşımacılığı haklarını koruyabilmek için Alman şirketi olarak kalmak zorunda.

ESAS HOLDİNG’İN PAYI YÜZDE 12

Toplamda yüzde 38.5 paya sahip olan diğer hissedarların elindeki paylar ise satın alınacak. Bu hissedarlar arasında Air Berlin'in yüzde 12'sine sahip olan Esas Holding de bulunuyor. Ali Sabancı'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Pegasus Havayolları da, Esas Holding çatısı altında faaliyet gösteriyor. Etihad, Abu Dhabi'deki havalimanını kullanan yolcu sayısını artırmak için değişik ülkelerdeki havayollarında azınlık payı satın alıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.