Erişilebilir olmayan araca ruhsat yok

Erişilebilir olmayan araca ruhsat yok

‘Engelliler Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ adlı düzenleme yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üretilen araçlarda, engelli...

‘Engelliler Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ adlı düzenleme yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üretilen araçlarda, engelli bireylerin erişimine uygunluk şartı aranacak, aksi takdirde izin belgesi veya ruhsat verilmeyecek.

Kanun değişikliğine göre, şehirler arası yolcu taşıma hizmeti yapan araçlar ile şehir içi servis ve turizm taşımacılığı hizmeti veren araçların da erişilebilir hale getirilmesine dair usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenecek.

Servisler 'erişilebilir hizmet' verecek

Yani düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra üretilen şehirler arası ve uluslararası yolcu taşımacılığı ile personel ve öğrenci servisleri ve turizm taşımacılığı yapan araçlar için aranan erişilebilirlik zorunluluğu, hizmet kapsamında görülecek.

Servis hizmeti verenler, engelli bireylere erişilebilir toplu taşıma hizmeti sağlanmasına ilişkin kendilerine gelen talebi en çok 72 saat içinde karşılamakla yükümlü olacak.

Karayoluyla turizm taşımacılığı yapan veya şehirler arası toplu taşıma hizmeti veren, servis taşımacılığı yapanlar, engelli personel veya öğrenciye talep halinde erişilebilir taşıma hizmeti sağlamazsa idari para cezası ödeyecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.