En yakın rakibinden 10 kilo daha hafif

En yakın rakibinden 10 kilo daha hafif

En yakın rakibinden 10 kilogram daha hafif park ayağı üretmeyi başaran OMS Makine, daha hafif ve daha dayanıklı ürünlerle yalnızca Türkiye’deki değil,...

En yakın rakibinden 10 kilo daha hafifEn yakın rakibinden 10 kilogram daha hafif park ayağı üretmeyi başaran OMS Makine, daha hafif ve daha dayanıklı ürünlerle yalnızca Türkiye’deki değil, Avrupa’daki treyler üreticilerinin de dikkatini çekiyor…

Nevşehir’de yaklaşık 8 bin metrekarelik alanda ürettiği park ayakları, king pin ve konteyner kilitlerini dünyanın dört bir noktasına ihraç etmeyi başaran OMS Makine, dünya standartlarında üretim ve marka bilinirliğiyle dikkat çekiyor. Bugün en yakın rakiplerinden 10 kilogram daha hafif park ayağı üretmeyi başardıklarını söyleyen Dış Ticaret Direktörü Cengiz Müezzinoğlu, piyasadaki paylarının kısa vadede katlanarak artacağını dile getirdi.

EN YAKIN RAKİBİMİZDEN 10 KİLO DAHA HAFİFİZ

Pazardaki en hafif park ayağını ürettiklerinin altını çizen Müezzinoğlu, “Park ayağının en önemli özelliği hafif olmasıdır.  Lojistikçiler için dara ağırlığı bile çok önemlidir. Biz de bu ağırlığı elimizden geldiğince düşük tutmak için hafif ama sağlam ürünlere imza atmaya çalışıyoruz. Şu an için bize en yakın rakibimizden on kilo daha hafifiz. Yerli üreticilerden ise en az 15-20 kilo daha hafifiz. Avrupa’da alüminyum treyler üreticileri, alüminyum ayak kullanmak yerine bizi tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

İHRACAT ÖNÜMÜZDEKİ YIL İKİYE KATLANACAK

Avrupa’nın hemen hemen tamamının yanı sıra Avustralya, Güney Kore, Güney ve Kuzey Afrika ile Ortadoğu ülkelerine de ihracat gerçekleştirdiklerini söyleyen Ekrem Müezzinoğlu, üretimlerinin yüzde 35’ini yurtdışına gönderdiklerini kaydetti. İhracat rakamlarını önümüzdeki yıl ikiye katlamaya hazırlandıklarını söyleyen Müezzinoğlu, “2013 ihracat hedefini yılın ilk beş ayında yakalamayı başardı. Bu yıl içinde yeni firmalarla anlaştık. Önümüzdeki yıl ihracatımızın ikiye katlanacağını öngörüyoruz. OMS gerçekten de bir dünya markası haline gelmeye başladı. Ürettiğimiz ürünler zaten kendi hakkını veriyor. Bizim pek bir şey söylememize gerek bırakmıyor. Daha önce birlikte çalışmak için kapısını çaldığımız birçok şirket, kalitemizi gördükten sonra bizim kapımızı çalmaya başladı” diye konuştu.

AVRUPA’DA BİNDEN FAZLA SERVİS NOKTASI

Sektördeki sürekliliklerinin, markalarını oluşturma konusunda kendilerine en büyük avantajı sağladığını aktaran Müezzinoğlu, “Üretime başladığımız ilk yıllardan bu yana sürekli kalitemizi daha da yükseltecek adımlar attık. Her zaman sektördeki diğer firmaların üç-beş adım önünde olmamız gerektiğine inanıyoruz, öyleyiz de.  Müşterilerimizi satış sonrasında da yalnız bırakmıyoruz. Nihai kullanıcı ve treyler imalatçılarının tedarikçi performansı beklentileri yükseliyor ve haklı olarak müşterilerimiz sıfır hata, uygun fiyat ve yurt çapında servis hizmetleri talep ediyor. Ürünlerimiz ve satış sonrası servisimiz, yüksek kalite ve güvenilirlik ile rekabetçi yapısını muhafaza ediyor. İstanbul’da bir servis noktamız var. Anadolu’ya ise fabrikamızdan servis hizmeti veriyoruz. Avrupa’da çalıştığımız bir müşterimizin binden fazla servis noktası var. Bu sayede Avrupalı müşterilerimize de destek sağlayabiliyoruz” dedi.

En yakın rakibinden 10 kilo daha hafif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.