En fazla otobüs bileti Ankara’ya alındı

En fazla otobüs bileti Ankara’ya alındı

ClickBus, Türkiye’de 2014 yılı içindeki otobüsle seyahat alışkanlıklarını hazırladığı infografikle gözler önüne seriyor. Araştırmaya göre ClickBus...

ClickBus, Türkiye’de 2014 yılı içindeki otobüsle seyahat alışkanlıklarını hazırladığı infografikle gözler önüne seriyor.

Araştırmaya göre ClickBus üzerinden online otobüs bileti satın alanların büyük bir çoğunun rotası Ankara olurken; en az seyahat edilen şehir ise Mardin.

İstanbul - Van arası ortalama 140 TL’lik fiyatla en pahalı rota olarak bayrağı taşırken; Eskişehir - Kütahya arası 9 TL ile en ucuz fiyata sahip.

Türkiye 80'den fazla otobüs firması iş birliğiyle 5 bin 300'den fazla güzergaha pratik ve kolay bir şekilde otobüs bileti alma imkanı sunan ClickBus, Türkiye’deki seyahat trendlerini hazırladığı infografikle anlatıyor. 2014 yılı içinde ClickBus üzerinden online otobüs bileti satın alanların seyahat alışkanlıklarından yola çıkarak hazırlanan infografik, lider online otobüs bileti satın alma platformu ClickBus’ın globalde en büyük ikinci pazarı olan Türkiye’nin taşıdığı potansiyelle ilgili önemli bilgiler içeriyor.

En popüler rotalar İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir

Araştırmaya göre en popüler rotalar İstanbul - Ankara, İstanbul - Bursa, İzmir - İstanbul, İzmir - Ankara ve Ankara - Antalya olarak karşımıza çıkıyor. En fazla seyahat Ankara’ya gerçekleşirken Mardin, en az yolcunun seyahat ettiği şehir oluyor. İstanbul - Ankara arası en fazla aranan seyahat rotası olurken; Çanakkale - Tokat arası için arama yapanların sayısı en az.

En çok gece seyahat ediliyor

En fazla seyahat edilen saat 23.00 - 00.00, en az seyahat edilen saat 03.00 - 04.00 olarak karşımıza çıktığı araştırmaya göre en fazla seyahat edilen gün pazar, en az seyahat edilen gün ise çarşamba. En çok bilet satışı ise saat 13.00’de gerçekleşiyor. İstanbul - Van arası ortalama 140 TL’lik fiyatla en pahalı rota olarak bayrağı taşırken; Eskişehir - Kütahya arası 9 TL ile en ucuz fiyata sahip. ClickBus üzerinden satın alınan biletler göz önüne alındığında ortalama yolculuk bütçesi 53 TL.

 ClickBus Nasıl Çalışıyor?

Türkiye’de yerel ve ulusal 80'den fazla otobüs firmasıyla iş birliği bulunan ClickBus, seçtiğiniz güzergahta seferi bulunan firmaları saniyeler içinde fiyat ve saat alternatiflerine göre sıralayarak, en uygun otobüs seferini kolayca seçmeyi sağlıyor. Üstelik seyahat planının değişmesi durumunda ClickBus’tan alınan bileti hiçbir ücret ödemeden iade etmek de mümkün.

ClickBus ile otobüs bileti satın almak için tek yapmanız gereken; ClickBus.com.tr’ye girerek seyahat güzergahınızı ve tarihini seçmek. Daha sonra listelenen seferler arasından size en uygun olana tıklayarak koltuğunuzu seçebilir; kredi kartıyla güvenli bir şekilde ödemenizi yapıp işleminizi tamamlayabilirsiniz. Kolay bir şekilde, dakikalar içinde satın aldığınız bilet bilgileriniz, ClickBus tarafından e-mail yoluyla size iletilmektedir.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.