En büyük harp gemisi Bayraktar denizde

En büyük harp gemisi Bayraktar denizde

Türkiye'de özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilen en büyük ve ileri teknolojiye sahip harp gemisi olan Amfibi gemi "Bayraktar" bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenle denize indirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacını karşılamaya yönelik Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret AŞ (ADİK Tersanesi) tarafından inşa edilen gemilerden ilki olan Bayraktar'ın denize indirilmesi dolayısıyla ADİK Tersanesi’nde tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Askeri güçle desteklenmeyen diplomasi sizi yolda bırakır. Bizim yolda kalmaya tahammülümüz yok. Her alanda kendimizi teçhiz etmeli, eksiklerimizi tamamlamalı ve hedeflerimize doğru tam yol ilerlemeliyiz" dedi. 

Erdoğan, "Türkiye, 2002'de savunma sanayi ihtiyaçlarının yüzde 80'ini ithal etmek zorunda olan bir ülkeydi. Bu vahim tablonun istiklalimiz ve istikbalimiz için çok büyük tehdit olduğunu gördüğümüz için savunma sanayini önceliklerimiz arasına aldık. Savunma sanayindeki dışa bağımlılığımızı bugün yüzde 40'lar düzeyine kadar indirmeyi başardık. Hedefimiz, 2023'te savunma sanayinde dışa bağımlılığımızı tamamen ortadan kaldırmaktır" ifadelerini kullandı.

Nakli ve ateş desteği oluşturuyor

Amfibi gemilerin ana görevini amfibi harekat, araç ve teçhizatları ile birlik nakli ve ateş desteği oluşturuyor. Gemiler, gelişmiş ve ileri muhabere, elektronik ve komuta kontrol imkanları ile harekat ve lojistik görevlerine katkı sağlamanın yanı sıra gerektiğinde doğal afet yardım görevlerini yerine getirecek imkan ve kabiliyetlere de sahip bulunuyor. 

Tedarik edilen amfibi gemiler, Karadeniz, Marmara, Ege Denizi ve Akdeniz harekat alanları ile çevre ve uzak denizlerin uluslararası sularında emniyetle seyir yapabilecek. 

Türkiye’de özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilen en büyük ve ileri teknolojiye sahip harp gemisi niteliği taşıyan amfibi gemilerin tüm üst binası ve köprü üstü camları balistik korumaya sahip bulunuyor. Gemiler, Türk Loydu tarafından sertifikalandırılacak.

Gemiler, yerli üretim silah sistemiyle donatılacak

Gemilerde, bir adet 15 tonluk genel maksat helikopterinin iniş kalkışına olanak sağlayacak helikopter platformu bulunuyor. Yükleme/boşaltma işlemlerini sağlayabilmek amacıyla geminin başında, kıçında ve yan tarafında birer adet kapak yer alıyor.

Amfibi gemilerde, ayrıca her biri 8 ton yük veya 40 kişi taşıyabilen, 20 knot sürat yapabilen 4 LCVP çıkarma aracı ve 3 kendinden tahrikli ponton bulunuyor.

Gemiler, yerli üretim olan Komuta Kontrol Sistemi ve Stabilize Makineli Tüfek Platformu ile beraber pek çok elektronik sistem ve silah sistemiyle donatılacak.

tcg-bayraktar-toren2.jpg

bayraktar-toren.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.