En büyük Con-Ro gemisi sefere başlıyor

En büyük Con-Ro gemisi sefere başlıyor

Atlantic Container Lines (ACL) G3 sınıfı gemilerini G4 sınıfı gemilerle yeniliyor. Bu kapsamda Çin tersanelerinde inşa ettirdiği dünyanın en büyük Container-Ro-Ro gemisi (Con-Ro) sefere başlıyor

Çin tersanelerinde dünyanın en büyük Container-Ro-Ro gemisi (Con-Ro)'yu inşa etti. Atlantic Container Lines (ACL) firması için inşa edilen geminin önümüzdeki günlerde sefere başlayabileceği belirtildi.

Atlantic Container Lines (ACL) adlı firmaya ait 30 yıldır serviste bulunan G3 sınıfı konteyner/ro-ro kombinasyon (Con-Ro) gemileri, G-4 sınıfı gemilerle değiştirilerek yenileniyor. 

Kuzey Amerika'nın Atlantik Sahilini Kuzey Avrupa ile birleştiren hat olarak bilinen haftalık seferler düzenlenen hatta hizmete girecek olan ve dünyanın en büyük konteyner Ro-Ro gemisi olma özelliğini taşıyan  Atlantic Star adlı gemi, 296 metre uzunluğunda, 38 metre genişliğinde. 

Gemi, Con-Ro tipi gemilerde şimdiye kadar uygulanan yük taşıma konfigürasyonundan çok farklı bir tasarıma sahip. Yeni tasarım, ACL firmasının 50 yıllık deneyimlerinden elde etttiği ilhamla şekillendirilmiş.

New-Jersey merkezli ACL firması, 2012 yılında açtığı ve 5 adet G-4 (4. Kuşak) sınıfı geminin inşasını içeren  ihalede teklif veren Güney Kore ve Çin firmaları arasından Çin'in devlete ait Hudong-Zhonghua tersanelerini seçmişti. 

Gemiler, Hudong-Zhonghua tersanelerinin Şanghay yakınlarında  Changxing adasında bulunan yeni tersanesinde inşa ediliyor. 

Serinin tamamının 2016 yılının ortalarında hizmete girmesi bekleniyor. Böylece ACL firmasının elindeki 1984-1985 yılı yapımı  G3 sınıfı (3. Kuşak) tüm Con-Ro gemileri yenilenmiş olacak.

con-ro-atlantic-star.jpg

DENİZHABER AJANSI

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.