Emirates ile JetBlue’dan ortak uçuş anlaşması

Emirates ile JetBlue’dan ortak uçuş anlaşması

Emirates ile New York’un yerel havayolu şirketi JetBlue Airways mevcut ortaklıklarını karşılıklı ortak uçuş anlaşmasıyla genişletmek istediklerini...

Emirates ile New York’un yerel havayolu şirketi JetBlue Airways mevcut ortaklıklarını karşılıklı ortak uçuş anlaşmasıyla genişletmek istediklerini açıkladılar. Anlaşma, beklenen Federal Havacılık İdaresi (FAA) ve ABD Ulaştırma Bakanlığı (DOT) onayı ile yabancı devlet otoritesi işletme ruhsatına tabi olarak genişletilecek.

Genişletilecek anlaşma uyarınca, JetBlue havayolu kodu “B6”yı Emirates tarafından ABD ile Dubai Uluslararası Havalimanı arasında halihazırda gerçekleştirilen tüm uçuşlarının yanı sıra New York John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı (JFK) ve Milano, İtalya arasındaki uçuşlarında da kullanacak.

JetBlue ve Emirates arasındaki ortaklık üç yıla dayanıyor. Emirates 2010 yılında başlayan elektronik biletleme anlaşmasını genişleterek Nisan 2012’de JetBlue tarafından gerçekleştirilen belirli uçuşlarda kendi kodunu kullanmaya başlamıştı. Halihazırda JetBlue uçuşlarında Emirates tarafından kod paylaşımı uygulanan hatlar, aralarında Boston, Chicago, Orlando ve Porto Riko’nun da bulunduğu 28 destinasyonu kapsıyor. Emirates bu yıl Mart ayından itibaren kendi kodunu, Bridgetown, Barbados, Cancun, Meksika, Montego Bay, Jamaika ve Santo Domingo, Santiago ve Punta Cana ile Dominik Cumhuriyeti gibi ilave JetBlue hatlarında da kullanmaya başladı. Mevcut anlaşmaya göre müşteriler, Emirates ve JetBlue uçuşlarında tek kombine bilet kullanma kolaylığının yanı sıra tek noktada check-in ve bagaj aktarma gibi çeşitli avantajlardan da faydalanabiliyor.

Emirates’in sık uçan yolculara özel programı Skywards üyeleri, JetBlue uçuşlarından mil kazanabiliyor ve kazandıkları milleri JetBlue’nun Kuzey ve Güney Amerika’da 77 destinasyonundan herhangi birine yapacakları uçuşlarda kullanabiliyor. Aynı şekilde, JetBlue’nun sık uçan yolculara özel TrueBlue programı üyeleri de dünya çapında Emirates uçuşlarından puan kazanabiliyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.