Elektronik treyler halatıyla yük hırsızlığı tarih oluyor

Elektronik treyler halatıyla yük hırsızlığı tarih oluyor

Eren Teknik’in geliştirdiği sistemle yük hırsızlığı, yasa dışı eşya ticareti, araç ve insan kaçakçılığının önüne geçileceği öne sürülüyor. Çekici ile hiçbir donanımsal bağlantısı olmayan sistem, özel pil sayesinde 5 yıl kesintisiz çalışabiliyor.

Eren Teknik, 1 yılı aşkın süredir TÜBİTAK, Yıldız Teknik ve İstanbul üniversitelerinin AR-GE merkezlerinde ortak tasarladığı Elektronik Treyler Güvenlik ve Koruma Halatı projesini tamamlayarak, uluslararası nakliye ve taşımacılık sektörünün hizmetine sundu. Sektörün operasyon ve seyir süreçlerinde yaşadığı güvenlik, kontrol ve zaman sorunlarına yönelik hayata geçirilen bu projenin dünya ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıdığı vurgulandı. 

Elektronik güvenlik halatı ile entegre çalışan Elektronik Güvenlik Mühürü de (e-mühür) firmanın geliştirdiği bir başka yenilik. Elektronik halat ve mühür sistemi sayesinde; Treyler, yük ve araç konum bilgileri, elektronik mühür numaraları, treyler branda açılış ve yük boşaltma zamanı,  resmi belge ve evrakların online paylaşım verileri alınarak tüm bilgiler merkeze anlık iletilebiliyor. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sistemine uyumlu alt yapısı ile araçların gümrük kapılarında bekleme sürelerini azaltacak proje ile, bilgi ve belgeler gümrük  idaresine online gönderilecek bu da firmalara zaman ve para tasarrufu olarak geri dönecek.  

halat.jpgtreyler-halat.jpgElektronik Treyler Güvenlik Halatı’nın teknik özellikleri:

  • Treylerlere takılan mevcut gümrükleme halatı yerine tasarlanan elektronik halat sistemidir.
  • Darbelere, sıcağa, soğuğa, yıldırım çarpmalarına karşı ekstra dayanıklı (Mevcut halatlardan 2 kat daha mukavim ve sağlam) elektronik halattır.
  • Her bir halat kendi seri numarasına sahip olup elektronik mühür cihazı ile entegre haberleşerek korumayı sağlar.
  • Kesilme, kopma ve ani temasları  algılayarak  ana kontrol ünitesine sinyal gönderir.
  • Böylelikle uyarı sinyali alan ünite RF bağlantısı üzerinden ilgili kullanıcılara ayrıca sinyal ve alarm yayar.

Süreçler Kontrol Altında...

•             Mevcut gümrük sisteminde kullanılan mühürlerin yerine ikame olacak sistem ile sürekli mühür tüketim maliyetlerinde tasarruf sağlar.

•             Halat ve Mühür üzerinde yapılabilecek suiistimallere karşı anlık uyarı, konum ve zaman bilgilerini kayıt altına alır.

•             Mühüre veya halata yapılabilecek dış müdahaleleri anında algılar, treyler üzerinde ve sunucularda uyarı üreterek merkeze anlık bilgi aktarır.

•             Tüm sevkiyat sürecinde halat ve mühürler ile sunucu arasında kurulan online bağlantı üzerinden mühürlerin durumları ve treylerin konumu sürekli takip edilir.

•             Kaçak yolcu, yük hırsızlığı ve araç güvenliğine karşı mükemmel koruma sağlar.

eren-teknik-mehmet-hanifi-bulut.jpgElektronik halata gümrükten tam destek

Pilot uygulamaları tamamlanan projeyi paylaşmak için UND’den bir heyetin Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın’ı makamında ziyaret ettiğini söyleyen Eren Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Bulut, projeye tam destek vereceğini dile getiren Müslüm Yalçın’ın, uygulamanın bir an önce devreye alınmasını arzuladığını belirtti. Bulut, “Sayın Yalçın, elektronik halatlara sahip olan araçlara sınır kapılarından geçiş önceliği sağlanabileceğinin altını çizerek, bu ve benzeri uygulamaların uzun TIR kuyruklarının meydana gelmemesi açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı“ diye konuştu.

eren-teknik-mehmet-hanifi-bulut2.jpgTrakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm YALÇIN , Ekol Lojistik Genel Müdürü Gökhan KÜÇÜKTOPUZLU, UND Avrupa Ülkeleri ve Batı Sınır Kapıları Uzmanı Kadir ÇİRKİN, UND Kapıkule Gümrük Kapısı Temsilcisi Deniz ÇINAR, Ekol Lojistik Geliştirme Yöneticisi Kerem TUNA, Gümrük İşlemler Sorumlusu Muhammet Ali ASLAN, Eren Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi BULUT, Satış Müdürü Mahmut Volkan BULUT ve Yazılım Mühendisi Yasin DOĞAN

Selçuk ONUR - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.