Elektrikli lokomotif ihalesi galibi Hyundai Rotem

Elektrikli lokomotif ihalesi galibi Hyundai Rotem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, 310 milyon dolarlık elektrikli lokomotif üretim ihalesini Hyundai Rotem kazandı

İstanbul büyükşehir belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen elektrikli lokomotif üretim ihalesinde ipi  Hyundai Rotem göğüsledi. 312.65 milyon  dolar değerindeki ihale sonucuna göre, Koreli şirketin siparişleri Nisan 2021 tarihine kadar teslim etmesi bekleniyor.

Son dönemde peşi sıra aldığı  İstanbul, İzmir ve  Antalya ihaleleriyle dikkat çeken Hyundai Rotem, Türkiye’de demiryolu taşımacılığında yerli üretim yapmak için 2006 yılında  TCDD, ASAŞ ve HACCO Teknik Müşavirlik şirketlerinin ortaklığıyla Hyundai Eurotem’i kurmuştu. Eurotem, Türkiye’de teknolojisi bulunmayan her türlü elektrikli tren dizileri ve hafif raylı araçlar ile hızlı tren setleri ve hızlı tren yolcu vagonlarının üretimini gerçekleştirmek üzere  Sakarya’da faaliyete geçti. İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 68 adet raylı sistem aracı üreten şirket, Sakarya’da ikincisini kuracağı 200 bin metrekarelik fabrika için yer tahsisi çalışmaları yürütüyor. Şirketin 10 yıldan bu yana Türkiye’de 1.000’e yakın elektrikli lokomotif, EMU, DMU, LRT ve tramvay gibi demiryolu araçları sattığı ve 1.8 milyar dolar gelir elde ettiği belirtiliyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.