Elektrikli BMW i3’ten Fuar şovu

Elektrikli BMW i3’ten Fuar şovu

BMW i markası altında seri üretim olarak yollara çıkacak ilk model olan BMW i3, 12 gün sürecek Frankfurt Otomobil Fuarı’nda BMW Group’un sıra dışı...

BMW i markası altında seri üretim olarak yollara çıkacak ilk model olan BMW i3, 12 gün sürecek Frankfurt Otomobil Fuarı’nda BMW Group’un sıra dışı stand tasarımı sayesinde 9 bin km’yi aşkın yol katedecek. Fuar standının üstünde yer alan 300 metrelik sonsuzluk işareti şeklindeki pistte fuar boyunca elektrik gücü ve dolayısıyla emisyonsuz biçimde tur atacak olan BMW i3, Türkiye’nin Akdeniz’den Ege’ye ve oradan Karadeniz’e uzanan tüm deniz sınırlarından daha fazla bir yol yaparak şovunu tamamlayacak. BMW AG Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr.-Ing. Herbert Diess, BMW i markasıyla otomotivde devrim gerçekleştirdiklerini vurgularken, şimdiden 100 binden fazla kişinin test sürüşü için talepte bulunmasının önemine dikkat çekerek “Gelecek artık başladı ve i3 yalnızca bir başlangıç” açıklamasında bulundu.

BMW i markasıyla Frankfurt Otomobil Fuarı’nda adeta şov yapan BMW Group, yenilikçi fuar standı tasarımıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. 12 gün sürecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yer alan standının bir parçası olan “Sonsuzluk Pisti” isimli 300 metrelik test parkurunda tur atacak olan BMW i3, toplam 9 bin 100 km yol katedecek. Sadece elektrik motorunun gücüyle Türkiye’nin toplam deniz sınır uzunluğundan daha uzun bir yol yapacak olan BMW i3, bu süre zarfında hiç emisyon üretmeden bu görevi tamamlayacak.

Dünyanın ilk lüks elektrikli otomobili unvanına sahip BMW i3 ile ilgili fuarda bir açıklama yapan BMW AG Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr.-Ing. Herbert Diess, BMW i3 için şimdiden 100 binden fazla kişinin test sürüşü için başvurduğunun önemine dikkat çekti. Tasarım olarak BMW markasının karakteristik stil özelliklerini taşıyan çizgilere sahip BMW i3, aynı zamanda cesur geometrik hatlarıyla da kendini belli ediyor. 170 HP güç ve 250 Nm tork üreten elektrik motoruyla 0-100 km/s hızlamasını 7.2 sn’de tamamlayan BMW i3, iki farklı menzile olanak sağlayan teknolojik alt yapısıyla da ön plana çıkıyor.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.