Ekol’ün TIR’ları İstanbul trafiğine girmeyecek

Ekol’ün TIR’ları İstanbul trafiğine girmeyecek

Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, Yalova’da kurulan Ro-Ro terminalinin yıl sonunda faaliyete geçeceğini belirterek, “Bu sayede Haydarpaşa’yı...

Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, Yalova’da kurulan Ro-Ro terminalinin yıl sonunda faaliyete geçeceğini belirterek, “Bu sayede Haydarpaşa’yı kullanan 100 bin araç İstanbul trafiğine girmeyecek” dedi.

Şirketin 25’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Musul, yapacakları yatırımların İstanbul’un trafik sorununu da rahatlatacağını kaydetti. 25 milyon euro yatırımla Aksaray’a lojistik antrepo yatırımı yapacaklarını açıklayan Musul, “Anadolu’ya dağıtım buradan yapılacak. Bundan sonra ürünler Anadolu’dan toplandıktan sonra İstanbul’a getirilip tekrar Anadolu’ya dağıtılmayacak, operasyon Aksaray’dan yürütülecek. Mersin limanına yük geliş gidişi demiryolu üzerinden sağlanacak” dedi. Musul, “Aksaray’da devlet ayakkabı, deri ve tekstil ürünlerini tek gümrükte topladı. Bu da çok büyük bir avantaj olacak” diye konuştu. Musul, Şekerpınar’da kuracakları 200 bin metrekarelik deponun da faaliyete geçmesiyle depolama alanının 1 milyon metrekareye ulaşacağını söyledi.

BEŞİNCİ GEMİ FADİQ

Sadece Ekol’e hizmet üzere kurulan Alternatif Ro-Ro’yu bağımsız bir şirkete dönüştürdüklerini kaydeden Musul, “Filoya Fadiq ismli 5’inci gemiyi aldık. Ro-Ro şirketi böylece 80 bin araç kapasitesine ve 180 milyon lira ciroya ulaştı” dedi. Musul, “6 bin çalışanımız var, filomuz 3 bin araca ulaştı. 500 bin metrekareyi aşan depolama alanımız ve çeşitli ülkelerde kurduğumuz 10 şirketle, özellikle Kıta Avrupası’nda hızla büyüyoruz. Avrupa’da blok trenle taşıma yapan en büyük ikinci şirketiz. 2014’ü 1.2 milyar lira ciroyla kapattık. Hedefimiz global bir Türk lojistik markası yaratmak” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum