Ekol Lojistik, ilk öğrencilerini mezun etti

Ekol Lojistik, ilk öğrencilerini mezun etti

23 mezun veren Ekol Sınıfı’nda konusunda uzman profesyoneller tarafından yerinde ve birebir eğitim verildi.

Lojistik sektörüne ve topluma fayda sağlayan projelere imza atan Ekol Lojistik’in sektörde yaşanan istihdam ve eğitim problemleri ile mücadele amacıyla 2013 yılında Harmandere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açtığı Ekol Sınıfı 2014-2015 yılı öğretim dönemi ilk mezunlarını verdi. 23 mezun veren Ekol Sınıfı’nda konusunda uzman profesyoneller tarafından yerinde ve birebir eğitim verildi.

Kurulduğu günden bu yana eğitime desteğini aktif bir şekilde sürdüren Ekol Lojistik tarafından Harmandere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lojistik Bölümü – Ekol Sınıfı öğrencileri için gelişmiş teknolojiye uygun, sektör ihtiyaçlarını karşılayacak 40 kişilik bilgisayar laboratuvarı ve uygulama depoları ve öğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılması,  ifade güçlüklerinin geliştirilmesi amacıyla kütüphane kuruldu.  Yerinde eğitimler kapsamında, tesis ziyaretleri gerçekleştirildi ve konusunda uzman ve deneyimli Ekol Lojistik birim yöneticileri ile öğrenciler bir araya getirilerek seminerler düzenlendi. Sektöre, donanımlı çalışanlar hazırlamak amacıyla;  depo yönetimi, dağıtım ve gümrük konularında eğitim içeriğini destekleyen fasiküller hazırlandı. 12. sınıf öğrencileri ‘İşletmelerde Beceri Eğitimi’ni Ekol Lojistik tesislerinde staj yaparak tamamladılar.

Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul konuya ilişkin şunları söyledi:

 “Küçük bir yatırım olmasına rağmen, Ekol Sınıfı’nı çok kısa zamanda büyüterek alanında verdiği eğitim ile en etkin meslek lisesi haline getirmek için çalışmalar yapacağız. Beni bu kadar gururlandırılan başka bir yatırım olmadı diyebilirim.”

Türkiye’de sektörünün ilk ve tek örnek projesi olan Ekol- Harmandere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi projesi 28 Mayıs 2015’te düzenlenen 1. Eğitim ve Gelişim Platfotmu Derneği (TEGEP) tarafından düzenlenen Öğrenme ve Gelişim Ödülleri yarışmasında, Sosyal Sorumluluk Kategorisinde “Jüri Özel” ödülünü aldı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.