Ekol, Cengiz Topel'i lojistik üs yapacak

Ekol, Cengiz Topel'i lojistik üs yapacak

İzmit'teki atıl Cengiz Topel Havaalanı için görüşmelere başlayan Ekol, hava taşımacılığında Türkiye'nin ilk lojistik üssünü kurmayı hedefliyor...

İzmit'teki atıl Cengiz Topel Havaalanı için görüşmelere başlayan Ekol, hava taşımacılığında Türkiye'nin ilk lojistik üssünü kurmayı hedefliyor

Türkiye' nin en büyük taşımacılık şirketlerinden Ekol, atıl durumdaki İzmit Havaalanı'nı lojistik üssü yapacak. 20 yıl önce yapılmasına rağmen, geçen yıl pistlerini sadece haftada bir kaç sefere açan İzmit'teki Cengiz Topel Havaalanı için görüşmelere başladıklarını söyleyen Ekol Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, "Düzenli kargo seferleri başlatmak istiyoruz. Bu, bir ilk olacak" dedi. Ekol, bu projeyi başlatırsa, kara, demir, deniz ve hava taşımacılığı ile 4 farklı alanın tamamında hizmet vermiş olacak.

YOL 5 BİN KM KISALDI

Ekol, 3 taşımacılık türünü Intermodal sistemiyle 2012'nin sonunda başlattı. İstanbul'dan İtalya'ya Ro-Ro seferleriyle başlayan Intermodal ile konteynırlar, demiryolu ağına bağlanarak Avusturya üzerinden Almanya'ya ulaşıyor. Normal şartlarda karayoluyla yapılan 7 bin kilometrelik bu yolculuğun 2 bine düştüğünü belirten Musul, "Her seferde araç başına bin 600 litre yakıt tasarrufu söz konusu. Geçen yıl 31 milyon litre yakıt tasarrufu sağladık" dedi.

SINIR VE SORUNLARI KALDIRIYOR

Ahmet Musul, Intermodal sisteminin en göze çarpan etkilerinden birinin ise sınır kapılarında yaşanan sorunlar olduğunu söyledi. Musul, "Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan bu sorunu TIR'lara yaptı. Kapıda dönem dönem sorun yaşanıyor. Sadece sınır komşularımız değil, Doğu Avrupa'nın değişik ülkelerinde şoförlerimiz sorun yaşıyor. Intermodal, hem sorunları hem sınırları ortadan kaldırıyor" diye konuştu.

2 GEMİ DAHA YOLDA

Intermodal sistemi çin toplam 175 milyon euroluk yatırım yaptıklarını belirten Ahmet Musul, "Hatche, Paqize ve Qezban adını verdiğimiz 3 Ro-Ro gemi filomuzda yer alıyor. 2014'e kadar Fadiq ve Ayshe adlı 2 Ro-Ro gemisi daha hizmete girecek" diye konuştu.

Milliyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.