Ege Fren yılda 225 bin frenle otomotive güç katacak

Ege Fren yılda 225 bin frenle otomotive güç katacak

Bayraktar Grubu ve Meritor ortaklığı ile Türkiye’nin ilk ağır ticari araç fren üreticisi olma özelliğine sahip olan Ege Fren, yeni yatırımıyla birlikte yıllık fren üretme kapasitesini 225 bine çıkacak.

Otomotiv tedarik Sanayi’nin öncü kuruluşlarından Ege Fren, ilklere imza atmaya devam ediyor. Bayraktar Grubu ve Meritor ortaklığı ile Türkiye’nin ilk ağır ticari araç fren üreticisi olma özelliğine sahip olan şirket, şimdi de ülkemizin ilk ve tek ağır ticari araç disk fren montaj hattı yatırımını gerçekleştiriyor.  Başta Ford Otosan olmak üzere yurtiçi kamyon, treyler sektörü ve Ege Fren’in yabancı ortağı Meritor’un global ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak yapılan yatırım, üç vardiyada yıllık 225 bin fren üretme kapasitesine sahip olacak.

HATTIN TASARIMINI EGE FREN MÜHENDİSLERİ YAPTI
Son teknolojik yenilikleri içinde barındıran ve kamera kontrolleri de dahil olmak üzere hatasız ürün imalatına yönelik birçok otomasyona sahip bu hat, tamamen Ege Fren mühendislerince tasarlanmış olma özelliği taşıyor.

Ege Fren Fabrikası’nda düzenlenen açılış törenine, Bayraktar Grubu Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Hüseyin Bayraktar, Ege Fren Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan İlkbahar, Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Güven Özyurt, Ford Otosan Satınalma Direktörü Murat Senir, Ege Fren Genel Müdürü Sinan Akın, Ege Endüstri Genel Müdürü Ayhan Özel ve Ege Fren Sendika Temsilcisi Ayhan Tuncay katıldı.

ege-fren.jpg

SEKTÖRÜN 28 YILLIK LOKOMOTİFİ
Ege Fren A.Ş. 28 yıldır otomotiv ana sanayi için fren, fren aksamı ve parça üretiyor. Yurtiçi ve yurtdışında global markaların tedarikçisi ve lisanslı üreticisi durumunda olan kuruluş, aynı zamanda yenileme pazarında da kendi markasıyla varlığını sürdürüyor. Yurtiçindeki müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap vermenin yanı sıra, Avrupa, Amerika, Asya, Afrika ve Avustralya’ya uzanan geniş bir hatta ihracat yapan ve uluslararası markaların ana tedarikçi anlaşmalarına imza atan kuruluş, sektörün lider firması konumunda yer alıyor. Üretici firma olmanın yanında; dizayn, test ve ürün validasyonu kabiliyetlerinin de sektörde var olmanın ana unsurları olduğuna inanan Ege Fren, aynı zamanda Ar-Ge Merkezi olma hedefi doğrultusunda da çalışmalarına hız kattı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.