EBRD, Global Liman hisse alım işlemini tamamladı

EBRD, Global Liman hisse alım işlemini tamamladı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın yatırımından elde edilecek gelir, GLİ’nin EBRD’nin yatırım yaptığı ülkelerdeki gelecek liman yatırımlarını finanse etmek için kullanılacak.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türk liman işletmecisi Global Liman İşletmeleri’nin (GLİ) yüzde 10.84 hissesini satın alma işlemini tamamladı. İşlem, şirketin operasyonlarını güçlendirmeyi hedefliyor ve güçlü, hızla büyüyen bir oyuncuya duyulan güvene işaret ediyor.

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman operatörü olan ve en büyük liman işletmecileri arasında yer alan Global Liman İşletmeleri A.Ş.’nin, Akdeniz ve Asya Pasifik bölgesinde altı ülkede dokuz limanı bulunuyor. GLİ, Türkiye’de liman altyapısı, emlak, enerji ve finans hizmetleri sektörlerinde faaliyet gösteren Global Yatırım Holding A.Ş. bünyesinde yer alıyor.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın yatırımından elde edilecek gelir, GLİ’nin EBRD’nin yatırım yaptığı ülkelerdeki gelecek liman yatırımlarını finanse etmek için kullanılacak. Global Liman İşletmeleri’nin yurtdışında büyümesi, limanlar arasında entegrasyonu teşvik edecek ve network sinerjileri yaratacak. Aynı zamanda, şirketin uluslararası pazarlardaki pozisyonunu daha da güçlendirecek.

global-imza02.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.