Easy Logi, lojistik talepleri karşılamak için devrede

Easy Logi, lojistik talepleri karşılamak için devrede

Uluslararası taşımacılık, depo/antrepo, yurtdışı gümrükleme ve sigorta alanında tedarikçilerle kullanıcıları bir araya getirecek Türkiye’nin kendi alanında ilk dijital lojistik pazar yeri projesi easylogi.com platformu hayata geçti.

yucel-karadis.jpgTaşımacılık, depo/antrepo, yurtdışı gümrükleme ve sigorta alanında tedarikçilerle kullanıcıları bir araya getirecek platform çok uzun bir çalışmanın ve deneyimin ürünü Easylogi.com hizmete başladı. Easylogi.com kurucu ortağı ve genel müdürü Yücel Karadiş, platformun ülkemizin lojistik üssü olmasına büyük katkı sunacağına inandıklarını söyledi. Karadiş, dijitalleşen dünyada ve teknolojinin hayatımızı dönüştürme potansiyeli karşısında, lojistik dünyasının da bundan ders çıkardığını ve yeni nesil iş dünyasının böyle mecralara ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Ülkemizde yaklaşık 100 milyar dolar civarında büyüklüğü olan tedarik zincirinin en önemli halkaları; taşımacılık, depo, gümrükleme ve sigorta işlemleri ihracatın da en önemli destek bacağını oluşturuyor. Ülkemizin artan ihracat kapasitesi sadece üretim olanaklarının artış göstermesi ile değil, aynı zamanda lojistik alt yapısının da güçlenmesi ile mümkün olduğu bir gerçek.

Easylogi.com kurucu ortağı ve genel müdürü Yücel Karadiş, buna benzer platformların en yakın zamanda sayısının çok artacağını ve rekabetten korkmadıkları ifade etti. Türkiye’de lojistik denilince aslında sadece taşımacılık gibi anlaşılsa da; gümrükleme, depo/antrepo ve taşıma sigortacılığı da bu kapsamda değerlendiriliyor. On binlerce insanın istihdam edildiği bu sektörler, dünyanın değişen ve gelişen atmosferinde kendi dönüşümlerini gerçekleştiriyor. Bu çerçevede, büyük değişimler öngörülürken, dijital mecraların büyük dikkat çektiği ve dönüşüme yön verdiği ifade ediliyor.

Karadiş, Easylogi.com mecrasını yaratırken; ihtiyaçları tespit aşamasında, forwarder’lık (taşıma işleri organizatörlüğü) deneyiminin kendilerine büyük katkı sağladığını ifade etti. Forwarder’lık yaptıkları sırada hem taşıma sektörünün hem de buna destek olan gümrük, depo ve sigorta sektörünün ihtiyaçlarını belirlediklerini ve buna uygun sistem geliştirdiklerini ifade etti. “Easylogi.com aslında bir pazar yeri, siz uluslarası talımacılık hizmetine ihtiyacınız var veya yurtiçinde ya da yurtdışında depo/antrepo’ya ihtiyaç duyuyorsunuz. O halde platform üzerinden talebinizi oluşturuyorsunuz ve talebiniz saniyeler içinde tedarikçilere ulaşıyor. Tedarikçiler talebinize teklif oluşturuyor ve sistem üzerinde size teklif gönderiyor. Sistem size en düşük 3 teklifi görmenizi ve bunlardan birini seçmenizi öneriyor. Siz de seçtikten sonra, teklifi veren tedarikçi ile teklifi alan kullanıcı tanıştırılıyor. Platform, kullanıcılar yani dış ticaret ile uğraşan firmalar İçin ücretsiz fakat tedarikçilerin yaptıkları iş üzerinden komisyon ödemesi yapması gerekiyor. Platforma sadece güvenli tedarikçiler üye olabiliyor

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.