Dünyanın en pahalı uçuşu: 38 bin dolar

Dünyanın en pahalı uçuşu: 38 bin dolar

Bu üç odalı özel kabin, uçakla seyahat etmenin en lüks şekli.The Residence isimli özel lüks suitinde tek yön bilet, 111.000 TL'ye (38,000 ABD Doları) mal oluyor.

Etihad Havayollarının Bombay ile New York'u Abu Dabi üzerinden birbirine bağlayan yeni uçuşunu diğerlerinden ayıran şey, bir uçuşun dünyanın en pahalı tarifeli ticari uçuş biletine sahip olması.

The Residence isimli özel lüks suitinde tek yön bilet, 111.000 TL'ye (38,000 ABD Doları) mal oluyor.

Bu fiyat, Birleşik Arap Emrliklerinin ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları için ilk değil. Havayolu şirkeri, New York-Abu Dhabi uçuşunun The Residence suitindeki bir koltuğun önceki fiyatı olan 32.000 Dolar'ı geçerek kendi rekorunu kırdı

Pek fiyatı buna değer mi? Ticari havayolu şirketinin sunduğu The Residence isimli üç odalı özel kabin, uçakla seyahat etmenin en lüks yolu. 12 metrekare büyüklüğündeki suitte yatak odası, duş bölümü ve iki kişilik oturma alanı var. The Residence suiti, Etihad Havayolları'nın sadece 496 koltuklu dünyanın en büyük yolcu uçağı olan Airbus A380 uçağında mevcut.

İşte The Residence'ın içine bir bakış.

the-residence-a380ic.jpg

Oturma odasında 80 ekran bir LCD TV, arkaya yatabilen iki kişilik koltuk ve iki adet yemek masası bulunuyor.

the-residence-a380-usak.jpg

Misafirlere özel bir uşak hizmet ediyor ve müşteriler isterlerse uçuştaki yemek menülerini ve yemek tercihlerini uçuştan önce ayarlayabiliyorlar. Yemekler özel yapım, 24 karat altın kaplama porselen yemek ve çatal bıçak takımlarında ve yanında kristal bardaklarla servis ediliyor.

the-residence-banyo.jpg

Yatak odasında 70 ekran TV/monitör, İtalyan çarşaflarla kaplı çift kişilik bir yatak, tam yükseklikte duşluğu olan bir banyo, banyo malzemeleri ve hilton banyo bulunuyor.

Havaalanına ve havalanından lüks şoförlerle VIP üzerinden transfer, özel check-in, lounge hizmeti ve seyahat rezervasyon işlemlerinizi yapmanız için size hizmet edecek kişisel bir görevli de bilet fiyatına dahil.

Deren SEDENOĞLU - MYNET.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.