Dünyanın en büyük kruvaziyer gemisi Türkiye'de

Dünyanın en büyük kruvaziyer gemisi Türkiye'de

Dünyanın en yeni ve büyük kruvaziyer gemilerinden ’Carnival Vista’, ilk kez geldiği Kuşadası’na büyük bölümü ABD’li 4 bin turist getirdi.

İtalya’nın Fincantieri Tersanesi’nde yapılarak geçen 1 Mayıs’ta denize indirilen 322 metre uzunluğa ve 48 metre yüksekliğindeki, 15 katlı yolcu gemisi bu sabah Kuşadası Limanı’na yanaştı.

Carnival Vista’dan inen 4 bin yolcudan bir bölümü İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi’ni ziyarete giderken, bir kısmı da yağmura rağmen Kuşadası Çarşısı’nı gezip, alışveriş yaptı. Kruvaziyer turizmin en önemli küresel markalarından Carnival Cruise Lines’a ait en büyük gemi olma özelliğine sahip ’Carnival Vista’nın Kuşadası’na ilk ziyareti sevindirdi.

Programında İzmir Limanı olmasına karşın güvenlik nedeniyle rotasını Kuşadası’na çeviren dev gemi için, görünmez bir güvenlik çemberi oluşturuldu. Birçok kişi sahile koşarak gemiyle fotoğraf çektirdi. Bazıları gemiyi daha yakından görebilmek için tekne kiraladı. 678 iç, 1075 de dış kabin, 24 bar, 11 restoran, mini bowling, basketbol, golf, voleybol, futbol sahaları ve masa tenisi gibi çeşitli spor etkinliklerinin yapılacağı alanların bulunduğu, 1500 personelin görev yaptığı geminin sezon boyunca Kuşadası’na toplam 10 sefer yapacağı bildirildi

carnival-vista.jpegcarnival-vista2.jpeg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.