Doğalgaz olmayan yerlere araçlarla LNG taşınacak

Doğalgaz olmayan yerlere araçlarla LNG taşınacak

Doğalgaz dağıtım şirketlerini yakından ilgilendiren karar Resmi Gazetede yayımlandı. EPDK, iletişim hattının bulunmadığı yerlere LNG ve CNG ile enerji götürülmesine izin verdi.

Doğalgaz dağıtım şirketlerini yakından ilgilendiren karar Resmi Gazetede yayımlandı. EPDK, iletişim hattının bulunmadığı yerlere LNG ve CNG ile enerji götürülmesine izin verdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan karar Resmi Gazetenin ilgili sayısında yayımlandı. EPDK “Doğalgaz Dağıtım Şebekesinin LNG veya CNG ile Beslenmesine İlişkin Usul ve Esaslar” başlığı altında gerekli düzenlemeyi yaptı. Buna göre doğalgaz dağıtım şirketleri, sistemin olmadığı yerlere LNG veya CNG ile enerji taşıyabilecek.

Lokal dağıtım yapılabilecek

Alınan kararın ayrıntıları ise şöyle: Doğalgaz dağıtım şirketleri, kendi bölgelerinde doğalgaz iletişim altyapısının olmadığı veya şebekenin ulaşmadığı yerlere, kurulun onaylaması halinde lokal dağıtım yapabilecek. Bu şebekelerin inşası sonrasında, şebekeler LNG / CNG yöntemiyle beslenecek. Doğalgaz dağıtım şirketleri böylelikle tüm tüketicilere ulaşmış olacak. Bunun yanı sıra doğalgaz dağıtım şirketleri iletim ve dağıtım sistemleri kanalından elde ettikleri doğalgazı, sıkılaştırarak yada sıvı hale getirerek LNG ya da CNG taşımaya uygun araçlarla taşıyabilecek.

Hizmette Yaşanabilecek Olası Aksaklık Durumlarında da Bu Yönteme Başvurulabilecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan karar göre LNG veya CNG lokal besleme yöntemi şu durumlarda da yapılabilecek.  Doğalgaz iletim hattı inşa edilmesi planlanmış yerler için ya da inşa sürecinin tamamlanmasında gecikme yaşanmışsa söz konusu yönteme başvurulabilecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.