Derince Limanı'nın ihalesi iptal

Derince Limanı'nın ihalesi iptal

TCDD'ye ait olan Kocaeli Derince Limanı'nın 36 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesi iptal edildi. Derince Limanı'nın...

Derince Limanı'nın ihalesi iptalTCDD'ye ait olan Kocaeli Derince Limanı'nın 36 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesi iptal edildi.

Derince Limanı'nın özelleştirme ihalesi iptal edildi

TCDD'ye ait olan Kocaeli Derince Limanı'nın 36 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde, elemesiz turda en yüksek teklif 180 milyon dolar oldu.

Kapalı elemesiz teklifler alındı

Özelleştirme İdaresinde, Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihalenin nihai pazarlık görüşmesinde ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı.

En düşük teklifi veren firmalar elendi

1. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren The Peninsular and Oriental Steam Navigation Company, 2. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Ceynak Lojistik ve Ticaret AŞ, 3. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Yılport Holding AŞ elendi.

3 firmada teklif vermedi

Kalan 3 firmayla açık artırmaya geçildi. Açık artırmada başlangıç tutarı 516 milyon dolar, artırım aralığı ise 500 bin dolar olarak belirlendi. Derince Limanı'nın 36 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinin açık artırım turunda, katılan 3 firma da teklif vermemesi üzerine ihale iptal edildi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.