Derince Limanı’na 543 milyon dolar

Derince Limanı’na 543 milyon dolar

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) gerçekleştirdiği TCDD’ye ait Kocaeli Derince Limanı’nın 39 yıllığına işletme hakkı devri özelleştirme...

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) gerçekleştirdiği TCDD’ye ait Kocaeli Derince Limanı’nın 39 yıllığına işletme hakkı devri özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 543 milyon dolar ile Safi Katı Yakıt’tan geldi.

ÖİB Başkan Vekili Ahmet Aksu’nun başkanlığında dün gerçekleştiren ihaleye, Safi Katı Yakıt dışında Yılport Holding ve Fiba Holding bünyesindeki Kumport Liman Hizmetleri katıldı. Limanın 36 yıllığına işletme hakkı devri için ocak ayında gerçekleştirilen ilk ihalenin açık artırım oturumuna da aynı üç firma katılmış; yatırımcılar, komisyonun belirlediği 516 milyon dolar başlangıç tutarının üzerinde teklifte bulunmadığı için iptal olmuştu.

Liman ikinci kez ihaleye çıkmadan önce, devir süresi 36 yıldan 39 yıla çıkartıldı ve yatırım şartlarında yatırımcılar lehine bazı teknik değişiklikler yapıldı.

300 milyon dolar inşaat yatırımı

SAFİ Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, Derince’ye yakışır şekilde bir liman yapacaklarını söyledi. Safi, ihalenin beklentileri dahilinde gerçekleştiğini belirterek “İnşallah Derince’ye yakışır şekilde bir liman yapacağız ve bunun da en kısa sürede projelerini açıklayacağız. Bütçemiz biraz daha fazlaydı ama bu rakamlara ulaşmamız zor olmadı. Finansman konusunda a, b ve c planlarımız var” dedi. Limana gerçekleştirecekleri yatırım konusunda da bilgi veren Safi, “Yabancıların yaptığı modelleri bularak, inşaatlara başlayıp bitireceğiz. Yaklaşık 300 milyon dolar inşaat yatırım tutarı var” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.