Denize girecek yeni konteyner gemileri arz-talep dengesini bozabilir

Denize girecek yeni konteyner gemileri arz-talep dengesini bozabilir

Dünyanın en büyük üçüncü konteyner hattı CMA CGM'nin patronu milyarder Rodolphe Saade, sektörün zor zamanlara girdiği konusunda uyarıda bulundu.

Dünyanın en büyük üçüncü konteyner hattının milyarder başkanı Rodolphe Saade, pandemi döneminde sipariş edilen yeni gemilerin 2024 yılında hizmete girmesiyle sektörün dalgalı bir döneme gireceği uyarısında bulundu.

Marsilya merkezli denizcilik devi CMA CGM SA'nın CEO'su Saade verdiği bir röportajda, "Sektörümüzdeki zorluk, önümüzdeki yıldan itibaren piyasaya girecek olan bir dizi konteyner gemisine sahip olmamız ve bunun arz ve talep arasında bir dengesizlik yaratma riski taşımasıdır" dedi.

"Gelecek yıl ticarette yüzde 2 ila yüzde 3 arasında bir büyüme bekliyoruz," diyen Saade, CMA CGM'nin faaliyet gösterdiği ülkelerde önemli bir pazar payına sahip olduğunu ve bunun da zorlukları atlatmasına yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Saade "Denizcilik sektörü bu iniş çıkışlara alışıktır. 2021 ve 2022'de mükemmel sonuçlar elde ettik, şimdi daha normal zamanlara giriyoruz ve bunun için donanımlıyız" dedi.

Bu yılın başında, dünyanın en büyük konteyner hatları olan Maersk ve Mediterranean Shipping Co. küresel lojistikteki rekabetleri yoğunlaşırken, on yıl sonra gemi paylaşım ortaklığını sona erdireceklerini açıkladılar.

KAYNAK: BLOOMBERG

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.