Deniz ürünü sanayicileri gelecekten umutlu

Deniz ürünü sanayicileri gelecekten umutlu

DESAD Başkanı Niyazi Önen, sektörde gelecek yıllarda ciddi büyümeler beklediklerini belirterek, "Tüketim artıyor, milli gelir artıyor. Buna bağlı olarak da deniz ürünleri tüketiminde ciddi artış olacağını düşünüyoruz" dedi.

Deniz Ürünleri Sanayicileri Derneği (DESAD) Başkanı Niyazi Önen, sektörde gelecek yıllarda ciddi büyümeler beklediklerini belirterek, "Türkiye'de genç bir nüfus var. Tüketim artıyor, milli gelir artıyor. Buna bağlı olarak da deniz ürünleri tüketiminde ciddi artış olacağını düşünüyoruz" dedi.

DESAD'ı kurarak, Türkiye'de kişi başına düşen deniz ürünleri tüketimini artırmayı amaçladıklarına değinen Önen, Türkiye'nin su ürünlerinde 700 milyon dolarlık ihracat düzeyine ulaştığını söyledi.

Tüketimde Türkiye'nin dünyada 50'nci, Avrupa'da 30'uncu olduğunu aktaran Önen, "Hem tüketim hem de üretimin her ikisi olarak baktığımızda durum kötü ama ihracat potansiyelimiz iyi artıyor. Özellikle denizlerimizde kültür balıkçılığında çipura, levrek ve iç sulardaki alabalık ihracatımız yıllık 700 milyon dolar seviyelerinde. Son 10-12 yılda bir 10 kat artış oldu ama bu da şu an için açıkçası yeterli değil" diye konuştu.

“CİDDİ ARTIŞ OLACAK”
Önen, diğer ülkelerle kıyaslandığında Türkiye'nin gerilerde olduğuna dikkati çekerek, "Önümüzdeki yıllarda bu sektörde ciddi büyümeler olabileceğini görüyoruz çünkü Türkiye'de genç bir nüfus var. Tüketim artıyor, milli gelir artıyor. Buna bağlı olarak da deniz ürünleri tüketiminde ciddi artış olacağını düşünüyoruz" dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.