Deniz uçakları, Marmaris'e de inebilecek

Deniz uçakları, Marmaris'e de inebilecek

Deniz uçaklarının iniş kalkış yapabileceği yerlerle ilgili talepleri değerlendiren SHGM'nin deniz uçağı ile ulaşıma izin verdiği 12 nokta arasında...

Deniz uçaklarının iniş kalkış yapabileceği yerlerle ilgili talepleri değerlendiren SHGM'nin deniz uçağı ile ulaşıma izin verdiği 12 nokta arasında Marmaris de bulunuyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM), deniz uçaklarının iniş kalkış yapabileceği denizler ve iç sularla ilgili talepleri değerlendirdi.

Marmaris 12 nokta ile Türkiye'de ilk sırayı aldı. Deniz uçakları sayesinde bölgeye dünyadan ve Türkiye'den, zamanla yarışan işadamları ile sanatçıların daha çok geleceği belirtildi.

Deniz uçaklarının iniş kalkış yapabileceği yerler, Liman Başkanlıklarının sorumluluk sahasına göre belirlendi. Buna göre Marmaris Liman Başkanlığı Sorumluluk sahasında 12, Bodrum'da 6, Fethiye'de 4, Datça'da 2 noktadan deniz uçakları iniş kalkış yapabilecek.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Başkam İsmail Özbozdağ SHGM'nin bölgeye olan talebi dikkate aldığını söyledi.

Özbozdağ, "Marmaris ve Datça yarımadasına zaten bir talep vardı, yoksa bu kadar nokta izni vermezlerdi. Bölgeye deniz uçaklarının daha çok iniş kalkış yapacak olması, dünyadan ve Türkiye'den zengin işadamlarıyla sanatçıların daha çok gelmesini sağlayacaktır. Çünkü, Marmaris - Bozburun ile Datça'dan en yakın havalanına ulaşmak birkaç saat alıyor. Deniz uçaklarıyla bu süre 15 - 20 dakikaya düşecek" dedi.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkam Bülent Bülbüloğlu da deniz uçaklarının avantajlı olduğunu dile getirdi. Öte yandan Ege'de, Çeşme'de 3, Dikili'de 2, Ayvalık'ta 1, Didim - Akbük'te Gökçeada'da da 1 noktadan deniz uçakları iniş kalkış yapabilecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.