DAF, müşterilerimizi mağdur ediyor

DAF, müşterilerimizi mağdur ediyor

DAF sistemini, halen Türkiye distrübütörü konumundaki TIRSAN’ın kullanımına kapatan DAF Truck N.V. şirketi, TIRSAN tarafından sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda uyarıldı.

TIRSAN’dan sitemize Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu imzalı gönderilen açıklama aynen şöyle:

DAF Truck N.V. (DAF), Tırsan Treyler A.Ş. (Tırsan) ile arasındaki distribütörlük sözleşmesini defaten ihlal etmiş ve hâlihazırda Hollanda mahkemelerinde görülen davamızın sonuçlanmasını da beklemeden, 11.01.2016 tarihinde Tırsan’ın Türkiye’deki tüm yetkili servisler adına garanti ve yedek parça taleplerini girdiği ekranları kullanıma kapatmıştır.  Ayrıca Uluslararası Yol Yardım Hizmeti (ITS) konusunda Tırsan yetkisini iptal ettiği için, Tırsan’ın  müşterileri bu hizmetten de faydalanamamaktadır. DAF sistemini Tırsan’ın kullanımına kapatarak, Tırsan’ın müşterilerine karşı olan sorumluluklarını yerine getirmesine mani olmaktadır.

Hollanda Oost-Brabant mahkemesinde görülen davanın temel olarak konusunu DAF’ın tek taraflı olarak sözleşmeyi iptal etmesini duyurmasına paralel olarak, DAF ile TIRSAN arasındaki distribütörlük sözleşmesinin, yürürlükte olup olmadığının tespiti oluşturmaktadır.  Söz konusu davanın ilk duruşma tarihi 25.03.2016’dır. Uzun süreceği tahmin edilen bu dava neticesinde mahkeme sözleşmenin fesh olduğuna hükmetse dahi DAF ile Tırsan arasındaki ithalatçı sözleşmesinin 21.4 ve 21.6 maddesi uyarınca  her durumda DAF, Türkiye’deki distribütor firma müşterilerini, mağdur etmemek için Tırsan’a gerekli satış sonrası ve yedek parça hizmetlerini sağlamak zorundadır. 

Tırsan DAF’ı sorumlulukları yerine getirmesi konusunda bir kez daha uyarmıştır. Değerli bayilerimizin, müşterilerimizin ve kamuoyunun bilgilerine sunarız. 

Sevgi ve Saygılarımla

Tırsan Treyler Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Yönetim Kurulu Bşk.
Ö. Çetin Nuhoğlu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.