Cruise gemilerine römorkör zorunluluğu kalkıyor

Cruise gemilerine römorkör zorunluluğu kalkıyor

TOBB Sektörel Ekonomi Şurası'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kruvaziyer gemilerin römorkör kullanma zorunluluğunu kaldıracaklarını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, turizm sektörü küçük bir tıkanmaya girdiğinde hemen tedbir aldıklarını ve gerekli düzenlemeleri yapıp özellikle Rusya ve İran pazarına dönük adımlar attıklarını anlattı. Davutoğlu, şöyle devam etti: "Hangi sektörümüzde böyle konjonktürel spesifik daralma olursa doğrudan bize başvuracaklar, noktasal müdahalelerle bunun önüne geçeceğiz. Ama yine turizm ve taşımacılık bağlamında gündeme gelen hususlarla ilgili aldığımız bazı kararlar var. Kruvaziyer gemilerin römorkör kullanma zorunluluğunu kaldıracağız. Gemi trafik hizmetleri tarifesini düşüreceğiz, diğer ücret artışları kamunun her yıl yaptığı diğer tüm vergi ve harçlardaki artış oranlarıyla aynı oranda kesinlikle ekstra bir artış olmayacak."

 

LOJİSTİK KOORDİNASYON KURULU'NU EN KISA SÜREDE KURACAK

Lojistik Koordinasyon Kurulu'nu en kısa sürede kuracaklarını söyleyen Davutoğlu, başbakanlık genelgesiyle bu hafta içinde bu adımın atılacağını söyledi.

 

"KOSTER FİLOMUZUN YENİLENMESİ İÇİN HURDA TEŞVİKİ"

Taşımacılıkla ilgili yapılacakları da anlatan Davutoğlu, Türk gemilerinin taşımacılıkta daha fazla pay alması için iki önemli program başlatacaklarını belirtti. Başbakan Davutoğlu, "Koster filomuzun yenilenmesi için hurda teşviki vereceğiz, bu konuda uygulamada bir sıkıntı varsa dinlemeye hazırız. Geminin hurda değeri kadar Ulaştırma Bakanlığı döner sermayesinden hibe veriyoruz. Yeni inşa edilecek gemiler için kredi garanti fonundan teminat garantisi vererek, firmaların finansmana erişim problemini de ortadan kaldırdık" diye konuştu.

 

Başbakan Davutoğlu, büyük üretim merkezlerinin limanlara demiryoluyla bağlanması çalışmalarına hem hız hem öncelik vereceklerini kaydetti. Teşviklerle ilgili yapılacakları da anlatan Davutoğlu, tasarım desteklerinde her firmanın tasarımcı istihdamının yanı sıra yerli tasarım şirketlerinden satın aldıkları tasarımı destekleyeceklerini bildirdi. Yurt içindeki uluslararası katılımlı fuarların da yurt dışındaki fuarlar gibi destekleneceğini vurgulayan Davutoğlu, fuar destek tutarını da yükselteceklerini söyledi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.