COSCOCS, ilk 6 ayda 1 milyar 100 milyon dolar zarar açıkladı

COSCOCS, ilk 6 ayda 1 milyar 100 milyon dolar zarar açıkladı

Çin Hükümeti'nin öncülüğüyle China Ocean Shipping Company (COSCO) ve China Shipping Company (China Shipping) Şubat-2016'da birleşerek dünyanın en büyük armatörlük firması haline gelen COSCOCS ilk 6 aylık verilerini açıkladı

Çin devlet şirketleri COSCO ve CSCL Şirketlerinin Şubat-2016'da birleşerek, China COSCO Shipping (COSCOCS) ismiyle dünyanın en büyük armatörlük firması haline gelmesiyle birlikte, ilk 6 aylık verilerini açıkladı.

COSCOCS'nin, birleşmeden sonra yeniden yapılanma dönemini içeren, 6 aylık dönemde, 1 milyar 100 milyon dolar (7 milyar 210 milyon yuan) zarar açıkladı.

Konteyner hatlarındaki kar düşüklüğü ve küresel navlun oranlarının düşük seviyede seyretmesi COSCOCS'nin kayıpları artırdığı belirtilirken, ihtiyaç fazlası gemilerin piyasada olmasının COSCOCS'deki zararı tetiklediği ifade edildi.

Birleşme sonrası Asya hattının en büyük operatörü haline gelen COSCOCS'nin, Asya'dan Avrupa'ya sefer yapan gemilerin konteyner taşımlarında, 1 Ocak 2016 tarihinde 20'liklerin kazanç payı 1149 dolardan, 932 dolara düşmesi, öte yandan 40'lık konteyner fiyatlarının aynı tarihlerde 1518 dolardan, 1166 dolara kadar inmesi, COSCOCS'nin zararını katladığı kaydedildi.

COSCOCS, 1114 GEMİYİ KONTROL EDİYOR

COSCO Group ve China Shipping Group Şirketlerinin 8 Şubat 2016 tarihinde birleşmesiyle ortaya çıkan COSCOCS, 85 milyon 320 bin DWT taşıma kapasitesine sahip 1114 gemiyle, dünyanın en büyük armatörlük firmasını haline geldi.

Birleşme ile birlikte dünyanın dördüncü büyük konteyner hat operatörü haline gelen COSCOCS bünyesindeki COSCO Container Lines Şirketi, 1 milyon 550 bin TEU taşıma kapasitesine sahip 277 konteyner gemisini kontrol ediyor. 2018 yılına kadar teslim alacağı konteyner gemileriyle birlikte, taşıma kapasitesini 2 milyon 700 bin TEU'ya çıkaracak olan COSCOCS'nin hat operatörleri dünya sıralamasında ilk üçte olmayı amaçlıyor.

Diğer taraftan COSCOCS şirketinin 33 milyon 520 bin DWT taşıma kapasitesine sahip 365 kuru/dökme yük gemisi, 17 milyon 850 bin DWT taşıma kapasitesine sahip 120 tanker ve 3 milyon DWT taşıma kapasitesine sahip genel ve özel kargo gemisi bulunuyor. Ayrıca yıllık 25 milyon ton yakıt satışı yapan bunker filosunu bünyesinde barındırıyor

Öte yandan COSCO ve China Shipping gruplarının birleşmesiyle dünyanın en büyük armatörlük firması haline gelen COSCOCS, içinde Türkiye'den KUMPORT'un da bulunduğu yıllık 90 milyon TEU elleçleme kapasitesine sahip 46 konteyner terminalinin işletmesini üsleniyor.

Deniz Haber Ajansı

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.