Continental, Kış Lastiği konusunda bilgi verdi

Continental, Kış Lastiği konusunda bilgi verdi

Continental, Ankaralı Şoför ve Ticari Araç Sahiplerine Kış Lastiği kullanımı konusunda bilgi verdi. Continental'ın toplantısı Türkiye Şoförler ve...

Continental, Ankaralı Şoför ve Ticari Araç Sahiplerine Kış Lastiği kullanımı konusunda bilgi verdi. Continental'ın toplantısı Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) ve T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlendi.

600 şoförün bir araya geldiği “Güvenli Trafik İçin Ticari Araç Sürücülerinin Bilgilendirilmesi” toplantısının Ankara ayağı 24 Ekim’de gerçekleştirildi. Continental’in de destek olduğu toplantıda Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay, şoför ve ticari araç sahiplerine kış lastiği kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) ve T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Güvenli Trafik İçin Ticari Araç Sürücülerinin Bilgilendirilmesi Toplantıları”nın Ankara’daki ayağı Continental’in de desteğiyle gerçekleştirildi. Şoför ve araç sahiplerinin yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda Emniyet Genel Müdürlüğü çevre ve trafik güvenliği, kurallara uyma ve risk bilgileri hakkında bilgi verirken, TŞOF uzmanları trafik psikolojisi ve mesleki sağlık konularında görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Toplantıda Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay katılımcılarla kış lastiği kullanımının önemini paylaştı. Akay, “Kar lastiği diye toplumda ifade edilen lastik aslında kış lastiğidir. Genele baktığımızda; Kış lastiğinin sadece kar yağdığında kullanılması gerektiğine dair yanlış bir algı olduğunu görüyoruz. Oysa ki kış lastiği soğuk havada kullanılmaya en uygun lastiktir. Araca takılması için karın yağmasını beklememek gerekir. Kış aylarında sürücü ve sürüş güvenliği açısından hayati önem taşıyan kış lastiği kullanıma dikkat etmeli ve bu bilinçle çevremizdeki araç sahiplerini bilgilendirmeliyiz” dedi.

Ticari araç sürücülerinin trafik güvenliği konusunda trafik kurallarına uyma, tutum ve davranışlarının kazandırılması amacıyla TŞOF ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen eğitimler, bugüne kadar ülke genelinde 15 ilde düzenlendi. Eğitimler 2014 yılında da devam edecek.

LOJİPORT

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.