Çocuklar trafikte sorumluluğu resimle anlattı

Çocuklar trafikte sorumluluğu resimle anlattı

İyi Dersler Şoför Amca Projesi’nde ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin katıldığı afiş yarışmasının sonuçları açıklandı. Yarışmada, Zonguldak’tan Sudenaz ÇINAR birinci, Aydın’dan Hatice Rana YÖRÜK ikinci ve yine Zonguldak’tan Rana YAMAN üçüncü oldu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin iş birliğiyle “Trafikte Sorumluluk Hareketi” kapsamında gerçekleştirilen İyi Dersler Şoför Amca Projesi’nde ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin katıldığı afiş yarışmasının sonuçları açıklandı. Proje kapsamında toplam 100 okulda eğitimlere katılan 4.sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen İyi Dersler Şoför Amca Afiş Yarışması’na 820 eserle başvuru yapıldı. Aldıkları eğitimlerin ardından afişlerini resmeden çocuklar için gerçekleştirilen yarışmanın değerlendirmesi proje paydaşlarından ve uzman akademisyenden oluşan bir jüri heyeti tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda; Zonguldak ili, Ereğli ilçesi, Kurtlar İlkokulu’ndan Sudenaz ÇINAR birinci, Aydın ili Bozdoğan ilçesi, Fatih İlkokulu’ndan Hatice Rana YÖRÜK ikinci, Zonguldak ili, Ereğli ilçesi, Kurtlar İlkokulu’ndan Rana YAMAN üçüncü olmaya hak kazandı. Dereceye giren öğrenciler ödül olarak bisiklet, kask ve dizlik kazanmaya hak kazanırken, öğretmenlerine de hediye çeki takdim edilecek. Ayrıca dereceye giren öğrencilerin okullarına da çok işlevci yazıcı hediye edilecek.

12 bin şoföre ulaşıldı

Projenin bu yılki saha uygulaması formatör eğitim semineri ile başlarken, eğitici eğitimi alan İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü mensupları da kendi ilçelerinde görev yapan tüm taşımalı eğitim servis şoförlerine iki saatlik trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında eğitim vererek yaklaşık 12 bin şoföre ulaştı.

İlkokul öğrencilerine eğitim

Projenin önemli bir ayağını da, eğitmenlerin ilkokul öğrencilerine verdiği eğitimler oluşturuyor. Proje kapsamındaki Adana, Adıyaman, Antalya, Çankırı, Düzce, Aydın, İzmir, Kocaeli, Konya, Zonguldak illerinde, toplam 100 ilkokulda, yaklaşık 7 bin öğrenciye doğrudan eğitim verildi ve trafik güvenliği hakkında çeşitli bilgilendirici materyaller dağıtıldı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.