Ciner Denizcilik, Çin'e 10 gemi siparişi daha verdi

Ciner Denizcilik, Çin'e 10 gemi siparişi daha verdi

Sahibi olduğu denizcilik şirketindeki filoda 17 dökme yük gemisi bulunan Turgay Ciner, Çin’e verdiği sipariş sayısını 10’a çıkardı. Yaklaşık 500 milyon dolarlık siparişin ilk 4 gemisi gelecek yıl mayıs ayından itibaren teslim edilecek

Geçtiğimiz haftalarda sahibi olduğu dünyanın en büyük soda külü şirketi WE Soda’yı Londra’da halka arz sürecine alan, ardından bu işlemden vazgeçen Ciner Grubu’nun patronu Turgay Ciner, rotayı Çin’e kırdı. Ciner, bir yandan soda işinde büyürken bir yandan da denizcilikte büyümek için kolları sıvadı.

Ciner, Çin tersanelerine 6 gemi birden sipariş verdi. Geçen yıl Jiangmen Nanyang Ship Engineering adlı Çinli tersaneye 4 dökme yük gemisi siparişi veren Ciner, bu siparişini artırma kararı aldı. Ciner’in Çinli Jiangmen Nanyang Ship Engineering’e verdiği yeni sipariş sayısı 6 oldu. Böylece Çinli şirket Ciner’e 10 dökme yük gemisi inşa edecek.

FİLO, SODA KÜLÜNE ÇALIŞACAK

Ciner Shipping Industry & Trading'in şu anda filosunda 17 dökme yük gemisi var. Bu yeni gemilerle sayı 27’ye çıkacak. Ciner’in 10 gemi için ödeyeceği para ise 500 milyon dolar (12.6 milyar TL) civarında.

40.000 dwt'lik açık ambarlı gemilerin ilk 4 adedi Haziran ve Eylül 2024’te teslim edilecek. Gemiler, Ciner Grubu'nun soda külü ticaret operasyonlarında kullanılacak.

Gökmen Mert KURAL - patronlardunyasi.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum