Çiller'in yatına el konuldu

Çiller'in yatına el konuldu

Zamanın Başbakanı Tansu Çiller ve ailesi tarafından kullanılan 5 yıl önce ise elden çıkartılan milyonluk ‘President’ yatı ile 4 minibüs ve 2 otomobile Balıkesir Bandırma’da el konuldu.

Balıkesir iline bağlı Bandırma İlçesi’nde, geçtiğimiz hafta Pazar günü Emniyet Güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda eski Başbakanlardan olan Tansu Çiller tarafından o dönemde kullanılan Çiller Ailesi tarafından 5 yıl önce satılan ‘President’ isimli yatta yakalanan yabancı uyruklu 134 kaçak, işlemlerin ardından ülkelerine yollandığı bildirildi.

Geçen hafta Bandırma açıklarında ve kıyı sail şeridinde devriye görevi yapmakta olan Sahil Güvenlik botu, pazar sabahı ‘President’ adlı motor yatta yanlarında çok sayıda çocukların da bulunduğu Irak, Suriye ve Afganistan uyruklu oldukları belirlenen toplam 134 kişiyi yatta gizlenmiş halde yakaladı. Kaçakların bindiği hızlı ve manevra yeteneği yüksek olan 1987 model Tayvan yapımı, 19 metrelik 650 beygir gücündeki çift motorlu yatın ise eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in Başbakanlığı ve sonraki süreçte kullandığı, Çiller ailesinin daha sonra bu yatı 5 yıl kadar önce sattığı ortaya çıkmıştı.

Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, kadınların ve çocukların kaldığı denize sıfır otelde, sığınmacıları ziyaret ederek, çocuklara oyuncak hediye ederken, yapılan işlemlerinin hemen peşinden bu insanların ülkelerine iade edilmesi için sınır dışı edildikleri gelen haberler arasında.

HABERTÜRK

LOJİPORT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.