Çiftçiye lojistik altyapı desteği geliyor

Çiftçiye lojistik altyapı desteği geliyor

Meyve ve sebzede aşırı fiyat artışlarına yol açan taşıma zayiatının önüne geçmek için çiftçiye 2 milyon liraya kadar lojistik altyapı teşviği verilecek. Soğutma üniteleri için de destek gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enflasyon hedeflerine ulaşılamamasının en önemli sebebinin gıda fiyatları olduğuna dikkati çekmesi üzerine, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ürünlerin tarla ve pazar fiyatları arasındaki makasın daralması için harekete geçti.

LİSANSLI DEPOCULUK

Bakan Tüfenkci "828 bin tonluk lisanslı depo kapasitesini bu yıl yüzde 100 artıracağız" dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sebze ve meyve ticaretindeki lojistik altyapının geliştirilmesine yönelik üreticiye teşvik vereceklerini söyledi. Tüfenkci, "250 bin lira ile 2 milyon lira arasında değişen teşvikler kapsamında, bu alandaki yatırımların azami yüzde 75'i karşüanacak. Lisanslı depoculuğun yaygınlaştırılmasına yönelik de tedbirler alınacak" dedi.

ARACILAR AZALACAK

Soğutma üniteleri, soğuk hava depoları, kurutma, temizleme, ayıklama, paketleme üniteleri ve bunlara ilişkin makine ve ekipman alımlarma teşvik uygulanabileceğini aktaran Bülent Tüfenkci şunları söyledi: "Piyasadaki aracı sayısının azaltılmasına yönelik de pilot uygulamalar başladı. İstihdam teşvikleri de verilecek." Cumhurbaşkanı Erdoğan tarla ve market arasındaki 8 kat fiyat farkına yol açan aracüarı eleştirmişti.

17 İLİ KAPSIYOR İHRACATÇIYA MAZOT DESTEĞİ VERİLECEK

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Genel Kurulu'nda konuşan Bülent Tüfenkci, yurtdışına çıkan TIR'larm ÖTV'siz mazot alabileceklerini söyledi ve ekledi: "Yurt dışına çıkışlarda ihracatı artırmak için 900 litre mazotu ÖTV'siz vereceğiz. Yani Kapıkule'den çıktığınızda bu ÖTV'siz mazotla inşallah Almanya'ya varmış olacaksınız. Bunu birçok kapıda hayata geçireceğiz, iki gümrük kapısında olan uygulama ülke geneline yayılacak." Lojistik yatırımların hızlandırılması yönünde önemli adımlar attığına dikkat çeken Bülent Tüfenkci, "Amasya, Antalya, Aydm, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, İsparta, İzmir, Karaman, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir ve Samsun olmak üzere 17 ildeki yatırımların teşvik kapsamına alınmasını planlıyoruz. Sebze meyvede zayiat oranının yüzde 10'a düşürülmesiyle ekonomiye diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.