Chapman freeborn’dan yeni hava kargo hizmeti

Chapman freeborn’dan yeni hava kargo hizmeti

Chapman Freeborn Airchartering, Libya’da konuşlandırılacak ve operasyonel yönetimini gercekleştireceği Antonov An-26 uçağı konusunda Air Libya ile anlaştı....

Chapman Freeborn Airchartering, Libya’da konuşlandırılacak ve operasyonel yönetimini gercekleştireceği Antonov An-26 uçağı konusunda Air Libya ile anlaştı.

Büyük talep görmesi beklenen kargo ucağı, Trablus’daki Uluslararası Mitiga Havalimanını üs olarak kullanacak.

Yük kapasitesi 5.5 ton olan An-26 hem Libya içinde hem de Libya’dan Avrupa ve Kuzey Amerika yönüne charter uçuşlar gerçekleştirecek.

Uzak bölgelerdeki stabilize edilmemiş kısa pistlerden bile kalkış yapabilmesi ile sektörde benzersiz bir pozisyona sahip olan An-26, arka kapıdan yükleme-boşaltma yapabilmesi nedeniyle de outsize kargoların taşınmasında büyük kolaylık sağlıyor.

Chapman Freeborn gerçekleştireceği tarifeli seferler ile de Trablus ve Bingazi’yi ülkenin diğer uzak destinasyonlarına ve özellikle petrol sahalarının bulunduğu güney kentlerine bağlamayı planlıyor.

Bu anlaşma ile Chapman Freeborn, uluslararası havacılık şirketlerinin hizmet sunmada isteksiz oldukları ülkede, artan lojistik ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmeyi ve Avrupa ile yüksek fiyatlar üzerinden gerçekleştirilen deniz taşımacılıgına alternatif sunmayi amaçlıyor.

Paul Drew, Chapman Freeborn Proje Müdürü:

"Bölgede Air Libya ile yeni hava kargo çözümleri üretmekten çok mutluyuz. Libya’da hava ve deniz taşımacılığının sınırlı olduğu bu dönemde; ülkenin ana şehirleri ile uzak bölgeleri arasında hızlı ve güvenli bir bağlantı oluşturacak bu uçuşlardan özellikle lojistik firmaları ve enerji şirketlerinin faydalanacağını tahmin ediyoruz.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.