Cey Group, Ambarlı’ya kara terminali kuracak

Cey Group, Ambarlı’ya kara terminali kuracak

Ambarlı Limanlar Bölgesi cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Çinli Cosco, Kumport’u aldı; U.N Ro-Ro, yeniden Ambarlı’dan çıkışa başladı; Cey Group da, 52 bin metrekarelik dev bir kara terminalini faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.

Cey Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı ve yerine hazırladığı oğlu Berzan Avcı, dün akşam ekonomi gazetecilerine bir “Yaz’a Merhaba” yemeği verdi. Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Vahap Munyar, Dünya Gazetesi Yazı işleri müdürlerinden İbrahim Ekinci ve benim de de aralarında bulunduğum 10 kadar gazeteciyle samimi bir şekilde sohbet eden Ali Avcı, firmasının yatırımları hakkında da bilgi verdi.

Ambarlı’da 52 bin metrekarelik bir alanı konteyner terminali olarak hazırladıklarını ifade eden Avcı, “300 ortaklı bir arazi olduğu için satışı pek de mümkün görünmüyordu. Avukatlarıma talimat verdim, yaklaşık 2-3 ay içinde tamamını aldılar. Bölge, kaygan bir yapıda olduğu için 2 bin fore kazık çakmak zorunda kaldık. Gümrüklü saha içinde kalan bu alanla tüm lojistik kuruluşları ile ithalatçı ve ihracatçılara hizmet vereceğiz. Artık limana inen yüklerin tamamını taşımak yerine bizim alanımızdan gerektiği kadarını alarak daha verimli çalışacaklar. Bu yıl tamamlayacağımız kara terminaline, önümüzdeki yıldan itibaren konteyner kabul etmeye başlayacağız” diye konuştu.

Yatırım için özellikle kriz dönemlerini seçtiğini vurgulayan Ali Avcı, “Cey Group, Türkiye’nin en büyük likit yağ ve hububat lojistik firması. Samsun Limanını Özelleştirme İdaresi’nden 2010 yılında 125 milyon dolar bedelle almamızın ardından 40 milyon dolar daha masraf ederek limanı teknoloji ile donattık. Şu an Samsunport, Türkiye’nin en fonksiyonel limanlarından biri haline geldi. Limanda 300 bin tonluk depolama alanımız var. 3 günde yapılan tahliyeyi 7 saate düşürdük. Özelleştirme İdaresi’ne iade edilen Tekirdağ Limanı’nı da biz işletiyoruz. İskenderun Limanı’nın altyapısını da yine biz kurduk. Türkiye’de demiryolu tesisi kuran ilk şirketiz. Her bölgede yatırım arzumuz var ama Adriyatik Denizi’nde bir limanla ilgilendiğimizi söyleyebilirim” açıklamasını yaptı.

Türkonfed Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Avcı, geçen hafta da Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmişti.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.