Çevreci kampüse çevreci otobüs

Çevreci kampüse çevreci otobüs

Türkiye’nin en büyük çevreci enerji santrallerinden birini kuran Gediz Üniversitesi’ne Otokar’dan jest geldi. Ünlü otomotiv firması, ilk yerli otobüs Doruk Electra’yı Gediz’e gönderdi.

Türkiye’nin en büyük çevreci enerji santrallerinden birini kuran Gediz Üniversitesi’ne Otokar’dan jest geldi. Ünlü otomotiv firması, ilk yerli otobüs Doruk Electra’yı Gediz’e gönderdi. Kampüste güneş ve rüzgardan üretilen temiz enerjiyle şarj edilen araç, hafta içi üniversitelileri taşıyor, hafta sonları da İzmir sokaklarında boy gösteriyor...

 Gediz Üniversitesi, öğrenci otoparkına Türkiye’nin en büyük hibrit santrallerinden birini kurarak önemli bir başarıya imza attı. Enerji ihtiyacının en az yarısını güneşten ve rüzgardan sağlayarak yılda yaklaşık 400 bin TL tasarruf edecek, yenilenebilir kaynakların elektriğe dönüştürülmesiyle de senede 450 ton karbon salınımı engelleyecek Gediz’e Otokar Firması jest yaptı.

Ünlü otomotiv markası, ülkemizin ilk yerli elektrikli otobüsü Doruk Electra’yı gönderdi; egzozu olmayan, çevreyi kirletmeyen doğa dostu araç, üniversitenin kullanımına sunuldu. Kampüsteki santralde güneşten ve rüzgardan üretilen enerjiyle şarj edilen otobüs, hafta içi öğrencilerin ulaşımında kullanılıyor, hafta sonları da İzmir sokaklarında boy göstererek yenilenebilir enerjiye dikkat çekiyor.

 Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Otokar yetkililerine teşekkür etti. Prof. Dr. Çevik, Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsünün kullanımlarına sunulmasından büyük gurur ve mutluluk duyduklarını dile getirdi, şunları söyledi:

Daha yaşanır bir dünya için

“Çevreci enerji kaynaklarından daha fazla yararlanılması ve doğamızın korunması için şimdiye kadar birçok bilimsel proje geliştirdik. Bu çalışmalarımızdan biri de öğrenci otoparkımıza kurduğumuz hibrit enerji santralimiz. Sadece araç bırakılan atıl durumdaki 3 bin metrekarelik alanı güneşten ve rüzgardan aynı anda elektrik üreten santrale dönüştürerek öncü bir adım attık. Rüzgar ve güneş potansiyeline dikkat çekmek hem topluma hem de öğrencilerimize çevreci enerji bilinci aşılamak istedik. Ne mutlu ki yaşadığımız sevincimiz Otokar’ın gönderdiği elektrikli otobüsle taçlandı. Kampüsümüzde elde ettiğimiz doğa dostu enerjiyle şarj edilip çevreyi kirletmeden ulaşım imkanı sağlayan bu araç yol aldıkça, toplumumuz da çevre bilincinde daha ileri noktalara ulaşacak. Daha temiz bir çevre, daha yaşanabilir bir dünya için yorulmak bilmeden çalışmaya devam edeceğiz.”

doruk-electra-gediz3.jpgdoruk-electra-gediz2.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.