Çetin Nuhoğlu UND Başkanlığı’ndan istifa etti

Çetin Nuhoğlu UND Başkanlığı’ndan istifa etti

Uluslararası Nakliyeciler Derneği, bugün yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından Başkan Çetin Nuhoğlu’nun istifa kararıyla büyük bir şok yaşadı.

UND, bugün itibariyle yoluna Başkan Çetin Nuhoğlu olmadan devam edecek. Nuhoğlu’nun hangi gerekçeyle istifa kararı aldığının bilgisine henüz ulaşamadık. Kulislerde nedenin işlerinin yoğunluğu ve yorgunluk olarak gösteriliyor. Ancak, ortadaki tek gerçek artık UND Başkanlığı koltuğunda Çetin Nuhoğlu’nun oturmadığı.

Mart 2024’te yapılması planlanan seçimli Genel Kurul’a kadar olan 5 aylık sürede UND Başkanlık görevini Şerafettin Aras yürütecek.
Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde adaylar arasında Nagehan Soylu, Cavit Değirmenci, Fatih Şener, Şerafettin Aras ve Ergun Bilen’in olacağı konuşuluyor.

Çetin Nuhoğlu yaptığı açıklamada, sektörde 47 yılı geride bıraktığını, 2001 yılından bu yana da UND’de farklı dönemlerde başkanlık görevini sürdürdüğünü belirterek, “UND Yönetim Kurulu başkanlığını bugün itibarıyla bırakıyorum” dedi. “Şu bir gerçek: Bu sektör sizlerin” diyen Nuhoğlu, Yönetim Kurulu’ndan da istifa edeceğini söyledi.

Nuhoğlu, daha önce 2021 yılı seçimlerinde aday olmayacağını söylediğini ancak UND Deniz davasının Rekabet Kurumu’nun kendileri lehine karar vermesine rağmen çok uzun sürmesi nedeniyle bunu yapamadığını söyledi. Davanın seyriyle ilgili konuşan Nuhoğlu, gelinen noktada sektörün menfaatini gözeten bir sonuca ulaşıldığını, DFDS ile yapılan görüşmelerle sektör adına kazançlı bir anlaşmaya vardıklarını kaydetti. Nuhoğlu, UND’nin Kurumsal yapısını güçlendirdiklerini, Başkanlar Kurulu’nu oluşturduklarını, önemli kararların Yönetim Kurulu onayı ile alınacağını belirterek, UND Deniz’in ticari faaliyetine son verilmesi ile sonuçlanan gelişmelere atıfta bulunarak “Artık bu tür kazaları tüzük değişikliğimizle engellemiş oluyoruz” dedi.

Sektör adına önemli başarılar ve kazanımlar sağladıklarını, çok zor dönemde başarılı işlere imza attıklarını anlatan Nuhoğlu, “Bu zamana kadar verdiğiniz destekler için hepinize kalpten teşekkür ediyorum. Bundan sonra da sektöre maddi manevi desteklerim devam edecek” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum