Çavuşoğlu Nakliyat, bitkisel yağ taşımalarında iddialı

Çavuşoğlu Nakliyat, bitkisel yağ taşımalarında iddialı

Bitkisel yağ taşıma alanında Türkiye’nin önde gelen firmalarından biri olan Çavuşoğlu Nakliyat, hem araç filosunu hem de iş hacmini genişleterek büyüyor.

Türkiye’nin genelinde bitkisel yağ taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Çavuşoğlu Nakliyat, 115 araçlık filosuyla Tariş, Abalıoğlu, Cargill, Yudum, Ünilever, Yonca gibi sektörün önemli aktörlerinin taşımalarını gerçekleştiriyor. Ağırlıklı olarak Ege, Marmara ve İç Anadolu bölgelerine taşıma yaptıklarını söyleyen şirketin Genel Müdürü Mustafa Karakuyu, yaklaşık 350 firmalık bir müşteri portföyüne sahip olduklarını söyledi. Taşıma miktarı bazında geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık yüzde 15’lik bir büyümeye imza attıklarını söyleyen Karakuyu, bu artışın filolarındaki araç sayısına da yansıdığını ifade etti. Karakuyu, “Filomuzda bulunan araçlar, taşınan her ürün farklı bir tip tank ihtiyacı doğurduğu için, farklı gruplara ayrılmış ve ürüne uygun olarak tasarlandı. Bazı araçlarımız karıştırıcılı, bazıları ısıtıcılıdır. Araçlarımız, izoleli krom tanklardan oluşuyor. Profesyonellik; bizi, ürünü çarçabuk yerine yetiştirip bir sonraki seferi daha erken yapma çabasından sıyırıyor. Bizim amacımız risk faktörlerini göz önünde bulundurarak taşıma süresini hesaplayıp, söz verdiğimiz zamanda ürünü sorunsuz bir şekilde ulaştırmaktır” diye konuştu.

HERKES İŞİNE AYNI ÖZENİ GÖSTERMİYOR
Pek telaffuz edilmese de tüm piyasada olduğu gibi kendi sektörlerinde de ekonomik durgunluk yaşandığını dile getiren Karakuyu, bu yıl için yüzde 15-20 aralığında bir ciro artışı hedeflediklerini aktardı. Ciro artışının yine de tek başına kendileri için pek bir anlam ifade etmediğine dikkat çeken Karakuyu, “Maalesef rakiplerimiz ve bazı yağ sanayicileri maliyetlerden kısmak adına işine verdiği özeni göstermiyor. Yaptığımız işin yasal bir yaptırımı yok maalesef. Petrol türevi ürün taşıdığınız tank ile hiç çekinmeden sofralık yağ taşıyabilirsiniz. Bunun sadece çalıştığınız sanayici tarafından tespit edilmesi mümkün durumda. O da tespit edebilecek teknik yapıya sahipse tabi…” ifadelerini kullandı.

SADECE YAĞ TAŞIYORUZ
Yaptıkları işin hassasiyetine vurgu yapan Karakuyu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde yaklaşık 10 firma sıvı yağ taşımacılığı yapmaktadır. Bununla birlikte bizi onlardan ayıran en önemli husus ise Çavuşoğlu Nakliyatın “sadece bitkisel dökme yağ” taşıyor olmasıdır. Yakıt olarak ‘yağ’ kullanan, her türlü kimyevi maddeyi taşıyıp üstelik temizletmek için dahi masraf yapma gereği duymayan nakliyecilerle aynı kulvarlarda rekabet ediyoruz. Biz daima daha iyi hizmet verebilmek için çabalıyor ve bu yolda çekinmeden gereken kalite artırıcı çalışmaları yapıyoruz. Bu da maliyetlerimizi artırıp karlılığımızı düşürüyor. Sanayicilerin kalite anlayışı gereği biz taşıyıcılar da belli kalite koşullarını sağlamak durumundayız. Bu nedenle filomuzu bitkisel yağ taşımaya uygun araçlarla oluşturmalıyız ve kimyevi maddelerin tankerle temasını engellemek zorundayız.  Tabiatıyla, müşterilerimizin beklentisi uygun fiyata-uygun kalitedir. Söz konusu olan bitkisel rafine yağlar ise kalite çok daha hassas bir konu haline geliyor. Biz de firma olarak gerekli hijyen koşullarını sağlayarak, uygun tanklarımız ile sorunsuz bir şekilde taşımayı gerçekleştiriyoruz. Bu da firmamızı sektörün en bilinen ve en çok tercih edilen nakliyecisi haline getiriyor.”

cavusoglu-nakliyat-mustafa-karakuyu.jpg

HİJYEN ŞART
Karakuyu, hijyen faktörünün kendi sektörleri açısından son derece hayati bir önem taşıdığını anlattı: “Bu sektörün olmazsa olmazı tabiki hijyendir. Hijyen faktöründen sonra ise zamanında taşımacılık en önemli husustur. Dökme bitkisel yağ taşımacılığı özellikle hijyen ve ürün sağlığı konusunda bizlere büyük sorumluluklar gerektirmektedir. Hijyen ve ürün sağlığı sağlamak adına araçlara büyük yatırımlar yapılması gerekiyor. Bitkisel yağ taşımacılığı ayrı bir uzmanlık gerektiren ve üzerinde titiz bir şekilde çalışılması gereken bir konudur. Bu konuda deneyimli olmak zorundasınız. Emek ve zaman harcanması gereken maliyetli bir iş yapıyoruz. Bu anlamda bu işi uzmanıyla çalışmak çok daha uygun maliyet ve istenilen kalite sonucunu sağlıyor.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.