Çanakkale’ye 2023 metrelik köprü geliyor

Çanakkale’ye 2023 metrelik köprü geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapımı planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü projesine ilişkin, "Bu köprü 2023 senesine kadar hizmete girmiş olacak. Köprü ayakları arasındaki mesafe 2023 metre olacak" dedi.

Yıldırım, İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı Eurasia Rail'e katıldı. Açılış töreninin ardından fuar alanını gezen Yıldırım, basın mensuplarının dev altyapı projelerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Haydarpaşa Garından hızlı tren seferleri yapılacağını aktaran Yıldırım, "Hızlı tren Ankara'dan geliyor Pendik'te duruyor. Pendik ve Ayrılıkçeşme-Haydarpaşa arasında banliyö hattı ile hızlı tren beraber çalışacak. Dolayısıyla buradaki hat tamamen sıfırdan yenileniyor. Bir hızlı tren hattı bir de banliyö hattı olacak. Hızlı tren Haydarpaşa'ya kadar gelmiş olacak bu hat bittiğinde. Ne kadar sürecek? Takriben 2 yıl, banliyö hattının bitimiyle beraber" bilgilerini verdi.

"BANLİYÖ HATLARINI EN GEÇ 2018'İN İÇERİSİNDE HİZMETE ALACAĞIZ"
Banliyö hattının İstanbul'un her iki yakasında yer alan bölümlerden oluştuğunu anımsatan Yıldırım, "Anadolu yakasında Pendik'ten Ayrılıkçeşme'ye kadar olan bölüm, oradan Marmaray, Kartal metrosuyla birleşmiş oluyor. İkinci bölüm de Kazlıçeşme'den Halkalı'ya devam ediyor. Onun inşaatı biraz gecikti maalesef. Firmayla ilgili bazı sıkıntılardan dolayı ama bundan sonra arkadaşlarımız öncelikle bu proje üzerinde çalışacaklar. En geç 2018'in içerisinde buraları hizmete almış olacağız" diye konuştu.

"KANAL İSTANBUL'DA GÜZERGAHI BİRKAÇ AY İÇİNDE RESMEN İLAN EDECEĞİZ"
Kanal İstanbul'un güzergahıyla ilgili olarak da her habere itibar edilmemesi gerektiğini anlatan Yıldırım, resmi ağızlardan yapılan bir güzergah açıklaması bulunmadığını söyledi. Basında yer alan spekülatif haberlerin mağduriyetlere yol açtığını kaydeden Yıldırım şöyle konuştu: "Kanal İstanbul'un güzergahı hiçbir zaman resmen bizim tarafımızdan açıklanmadı, şurasıdır denmedi bugüne kadar. Ancak zaman zaman medyada, kamuoyunda dedikodular oldu, mağduriyetler oluşabiliyor. Bu durum karşısında vatandaşlarımızı uyarma ihtiyacı doğdu ve geçtiğimiz haftalarda dedim ki; Kanal İstanbul'la ilgili 5 tane güzergah üzerinde çalışılıyor, halen bu güzergahlarla ilgili çalışmalar tam anlamıyla bitmiş değil. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu çalışmalar bitmiş olacak, güzergahı da resmen ilan edeceğiz. Ondan sonra da artık ilk kazmayı vurmak için harekete geçeceğiz."

"ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNÜ YAPIP MİLLETİMİZİN HİZMETİNE VERMİŞ OLACAĞIZ"
Yapımı planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü projesi için 2023 yılını işaret eden Yıldırım, köprünün Türkiye'nin tarihe saygısını simgeleyeceğini söyledi. Yıldırım, "Bu köprü 2023 senesine kadar hizmete girmiş olacak. Köprü ayakları arasındaki mesafe 2023 metre olacak. Dünyada kuleler arası açıklık olarak birinci olacak. Bir de köprünün adı Çanakkale 1915 olacak. 2023'te de vatandaşa kesintisiz geçilen bir Çanakkale köprüsü yapıp milletimizin hizmetine vermiş olacağız" ifadelerini kullandı.

"DEMİR YOLLARINDA SERBESTLEŞME HIZLANDI"
Demir yollarında serbestleşmenin hızlandığını belirten Yıldırım, "Hazırlıklar yapıldı, bu yılın ortalarında inşallah ufak ufak hatlarda özel sektörün de faaliyet gösterdiğine şahit olacağız" diye konuştu. İstanbul Yeni Havalimanının 90 milyon yolcu kapasiteli ilk etabının 2018'in ilk çeyreğinde açılmasını planladıklarını ifade eden Yıldırım, çalışmaların 7 gün ve 24 saat düzeninde devam ettiğini söyledi. Yıldırım, "Planlandığı gibi, hatta biraz da önünde gidiyor. Tabii ki, Atatürk Havalimanı kapasitesinin 2,5 kat üzerinde çalışıyor. Bu sürdürülebilir bir şey değil" ifadelerini kullandı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.