Çanakkale Köprüsü, 1 saatlik yolu 4 dakikaya indirecek

Çanakkale Köprüsü, 1 saatlik yolu 4 dakikaya indirecek

Ahmet Arslan, Avrupa ile Asya arasında 1 saatlik feribot yolculuğunun 1915 Çanakkale Köprüsü ile 3 - 4 dakikaya ineceğinin bilgisini verdi.

Malkara-Çanakkale Otoyol Kesimi Sözleşmesi imza törenine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, köprüyle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirdi. Törene ayrıca Güney Kore Cumhuriyeti Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-in Kang’da katılım gösterdi. Törende konuşma yapan Bakan Arslan, bu projenin yapım aşamasına başlamaktan dolayı gurur duyduklarını belirtti.

10,5 milyar TL’lik projenin yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirildiğinin de vurgusunu yaptı. 2023 yılına doğru emin adımlarla ilerlediklerini belirten Arslan,  projede imzası bulunan Limak ve Yapı Merkezi ile yine yurt dışında önemli projelere katkısı bulunan Güney Koreli SK firmasının katkı sağlamasından mutlu olduklarını belitti. Bu projede yer almak isteyen dünya çapında tanınmış 13 firmanın teklif verdiğini de sözleri arasına ekledi.  Bir saat olan seyahat süresini 3 - 4 dakikaya indirerek büyük bir başarı elde ettiklerini belirten Arslan, krizlere rağmen Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini açıkladı.

354 km uzunluğundaki otoyolun Kınalı mevkiinden başlayarak Balıkesir Savaştepe noktasında bitmesi planlandı. Dünyanın en uzun köprüsü olarak çizilen projenin bugün imza aşamaları gerçekleştirildi ve yakın tarihte yapım aşamasına başlanması düşünülüyor.

2023 yılında hizmete açılacağı Bakanlık tarafından belirtilirken 31 viyadük, 5 tünel, 143 alt ve üst geçit ile 30 köprülü kavşak barındıracağı bildirildi. Köprünün toplam maliyeti 10 milyar doların üzerinde seyrederken anlaşmada köprünün ihalesini alan firma 16 yıl 2 ay 12 gün boyunca köprünün işletmesini gerçekleştirecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum